To je to što me zanima!

U Varaždinu šute: Je li Karačić otišao iz kluba zbog novca!?

'Otišao sam u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družili u prvoj ligi. Poštujem odluku kluba. Da sam očekivao takav rasplet, nisam. To je cijena trenerskoga posla', rekao je Branko Karačić
Vidi originalni članak

Nogometaši Varaždina prozivkom i treningom započeli s pripremama za novu sezonu u 1. HNL.

Samo dan prije početka priprema, NK Varaždin nije dogovorio suradnju s trenerom Brankom Karačićem koji je stigao na prozivku koja je održana u srijedu, 19. lipnja, i zahvalio se svim igračima te upravi Kluba.

- Imao sam težak tjedan. Sve sam izdržao. Otišao sam u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družili u prvoj ligi. Poštujem odluku kluba. Da sam očekivao takav rasplet, nisam. To je cijena trenerskoga posla i bit ću veliki navijača Varaždina. Žao mi je, ali to je život - naglasio je Branko Karačić oprostivši se sa svima.

Razloge razlaska s Karačićem, objasnio nam je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina.

- Jednostavno smo se razišli u nekim stvarima i ne bih ulazio u detalje - naglasio je Stjepan Cvek.

Stižu nova pojačanja

Iz varaždinskih nogometnih kuloara doznajemo da je su razlozi razlaza između Karačića i uprave prvoligaša bile zbog financijskih uvjeta. Tako Varaždinci u pripreme kreću s kadrom od prošle sezone, a na prozivci nije bilo Leona Benka, prvog strijelca 2. HNL, ni Maksa Juraja Čelića koji je otišao u Goricu. Jedino pojačanje je Stjepan Oštrek, koji je prošlu sezonu igrao u slovenskom drugoligašu Nafti iz Lendave.

- Benko je dobio malo slobodnog zbog ozljede. Klub pregovara s nekim imenima i ne želimo s njima izlaziti u javnost. Puno imena nam se nudi, NK Varaždin ipak nije mali klub – naglasio je Cvek koji se dotaknuo i novog trenera.

Neslužbeno doznajemo da se pregovora s nekadašnjim nogometašima Varaždina Glavinom, Tkalčićem i Dinom Škvorcom

Naime, pripreme će započeti Zoran Kastel, koji je Varaždince već vodio pretprošle sezone u 2. HNL. U tom periodu odradit će 29 treninga i odigrati šest pripremnih utakmica.

- Postoji mogućnost da i Kastel ostane trener. Ipak je on domaći kadar – dodao je Cvek.

Na prozivci je bio i kapetan Dario Jertec, neumorni 34-godišnjak koji je bio jedan od najboljih prošle sezone.

- Vjerujem da ćemo se uspjeti skupiti. Nedostaju nam četiri do pet igrača koji će imati svoje mjesto u prvih 11. Bit će teška sezona. Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek odskaču, a mislim da će se cijeniti svaki bod – zaključio je Jertec.

Uglavnom ne dovede li uprava Kluba, petoricu pravih prvoligaških pojačanja, čeka ih grčevita borba za ostanak. Vidjet ćemo što će donijeti naredni dani.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • svratia_nije_vratia 19.06.2019.

    Ne pišite piz*arije

Komentiraj...
Vidi sve komentare