To je to što me zanima!

Ude: Bio sam tako bolestan da sam gotovo odustao od SP-a

Hrvatski je gimnastičar uzeo srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Nanningu, a nakon finala je otkrio da je umalo otkazao nastup prije početka SP-a zbog bolesti
Vidi originalni članak

Filip Ude (28) svjetski je doprvak u konju s hvataljkama. Prva je to Filipova svjetska medalja, no nakon finala otkrio je kako je umalo odustao od prvenstva.

- Dan prije kvalifikacija razmišljali smo da odustanemo od Svjetskog prvenstva. Bio sam jednostavno previše bolestan. No idući dan rekao sam sam sebi: 'Cijelo ljeto treniraš za ovo i sada da odustaneš?!' Morao bih čekati godinu dana do novog prvenstva. Ovako sam izabrao lakšu vježbu s manjom početnom ocjenom samo kako bih ušao u finale - rekao je Ude nakon osvojenog srebra.

Medalju je osvojio s 15.783 bodova, no Mađar Krisztian Berki bio je jednostavno nedodirljiv.

- On je šesterostruki europski prvak, olimpijski pobjednik... Ima ime, on je Krisztian Berki - pun je hvale Ude za letećeg Mađara.

Iako to doista otrcano zvuči, kada pogledamo da se Ude natjecao protiv nedodirljivog Berkija, ali i bolesti, ovo srebro u Nanningu sjaji kao zlato. Prije ove medalje Filip je osvojio srebra na EP-u i Olimpijskim igrama.

Željko Lukunić

- Razbolio sam se prije dva tjedna i još sam na antibioticima pa stoga i nisam izabrao najtežu vježbu koju inače radim. Nadao sam se da mogu parirati Berkiju za zlato, no nisam bio u punom treningu i ovo je doista velik uspjeh - rekao je Ude te dodao kako se osjećao u finalu:

- Ma čim sam raširio ruke zaboravio sam na sve antibiotike koje sam popio. Bilo je savršeno.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 14.10.2014.

    Čestitke Ude na uspjehu i hvala ruskom treneru na strpljenju, isplatilo se. Želim vam također još više uspjeha....

  • mrkrunimir 10 11.10.2014.

    Filip Ude - vježba za 2. mjesto na SP-u u Kini (Nanning) http://youtu.be/PSq2k3RWBCs Filip Ude - proglašenje pobjednika, 2. mjesto na SP-u u Kini (Nanning) http://youtu.be/KMDqos6ZmZI

  • ci 3 pi 0 11.10.2014.

    Bravo Ude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare