To je to što me zanima!

Uefa istražuje namještanje 40-ak utakmica po Europi

Brojni klubovi iz istočne Europe na posebnoj su meti Uefe zbog namještanja rezultata i sve većeg bogaćenja na kladionicama. I kreće velika akcija
Vidi originalni članak

Upravo istražujemo klubove mahom iz istočne Europe, i to one koji su znali da nemaju kvalitetu za veliki progres u natjecanju, pa su odlučili doći do profita putem klađenja. U slučajevima koje obrađujemo, vidljivo je pažljivo planiranje namještanja rezultata. Planiralo se namjestiti rezultat poluvremena, pa onda kraja utakmice, otkriva Peter Limacher, šef disciplinskog odjela UEFA-e.
Pod istragom su tri makedonska kluba, za koje se smatra da su u posljednje četiri godine “digli” nekoliko milijuna eura, više nego što su neki klubovi zaradili igrajući Ligu prvaka. Rabotnički, Pobeda iz Prilepa i Milano iz Kumanova znaju da su im izgledi da izbore Ligu prvaka nikakvi, pa svaki euronastup koriste za namještanje i bogaćenje na kladionicama. Uefa je otvorila i dosje “Koprivnica”, odnosno susret Slaven Belupa i makedonskog Milana u prektolu Europske lige. Makedonci su u prvom susretu izgubili 4-0, a u drugom su navodno bile goleme uplate na više od pet golova. Gosti iz Kumanova primili su ih čak osam.
Osim zbroja golova, klubovi često namještaju ishod poluvremena i kraja utakmice, na koji su najveći tečajevi.
- Možda će nam trebati vremena dokazati krivicu određenih klubova, ali u slučajevima u kojima ćemo moći surađivati s policijom, to će svakako biti moguće - dodao je Limacher.

VARDAR - RAPID: DOGOVOR JE BIO NE IZGUBITI
Bukureštanski Rapid prvi je susret pretkola Lige Uefe, prije tri godine, na svom terenu pobijedio 3-0. Uoči uzvrata u Skopju i Bukureštu zabilježene su goleme uplate na neriješeni ishod. Završilo je 1-1.

RIJEKA - LITEX: ZARADILI NA TEČAJU TRIDESET
Jedan od susreta koji je zbog sumnji u namještanje bio blokiran u kladionicma diljem Europe je Rijeke i Litexa. Navodno je dobitna kombinacija bila “iz dva u jedan”. Litex je vodio na poluvremenu, Rijeka dobila.

HSV - HONVED: DESET SATI 'LUDIH' UPLATA
Njemački mediji tvrde da je pod istragom i ovaj susret. Samo desetak sati prije utakmice počelo se po cijeloj Njemačkoj uplaćivati na pobjedu s više od tri razlike. Završilo je 4-0, uz autogol mađarskog igrača.

PANIONIOS - DINAMO: PREOKRET U DRUGOM DIJELU
Ljudi iz Uefe sastat će se s grčkim državnim tužiteljem koji ispituje namještanje utakmice. Gruzijci su na poluvremenu vodili 1-0, da bi na kraju izgubili 5-2. Diljem Grčke uplaćivano je na takav razvoj situacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Th 1950 26.09.2009.

    bolje vam je da istraživate dinamove utakmice i ove dinamove suce

  • dusansk 26.09.2009.

    Ne mogu svi klubovi zaradjivati kao oni bogati pa traže izvore za nove prihode...

  • Spir1t 26.09.2009.

    lol dojave se mogu kupit po net-u , samo trebas znat prave ljude....

Komentiraj...
Vidi sve komentare