To je to što me zanima!

Uefa je pohodila Zagreb: Još jedan izgred huligana i "letite"

Ovo je opomena za HNS. Dobili smo zadatak da se izjasnimo mislimo li napraviti reda u hrvatskom nogometu, što se tiče navijanja, ili ne mislimo, rekao je Marković
Vidi originalni članak

Delegacija Michela Platinija u srijedu je u zagrebačkom hotelu Sheraton održala je trosatni sastanak s čelnicima HNS-a, predstavnicima Dinama i Hajduka, MUP-a te Ministarstava prosvjete, znanosti i sporta. Voditelj Odjela za stadione i sigurnost Uefe Marc Timmer održao je seminar,  a na sastanku su bili i predstavnici Vijeća Europe. Hrvatsku stranu predstavljali su čelnici HNS-a Srebrić, Cvrk i Ivera, predstavnici Dinama Vrbanović i Sakoman, predstavnik Hajduka Strinić, MUP-a te Ministarstava prosvjete, znanosti i sporta.

Platini je nedavno posjetio Hrvatsku te zaprijetio da će Hrvatska biti izbačena iz međunarodnih natjecanja ukoliko huligani ponove izgrede. HNS je dobio i rok od dva mjeseca za dostavljanje plana za rješavanje problema huliganizma u suradnji s državnim institucijama.

Pred kraj sastanak svima se pridružio predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

- Ovo je opomena za HNS. Dobili smo zadatak da se izjasnimo mislimo li napraviti reda u hrvatskom nogometu, što se tiče navijanja, ili ne mislimo. Došli su po zapovijedi predsjednika Uefe, a to je ozbiljno upozorenje - rekao je Vlatko Marković, prenosi SN. 

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk rekao je:

- Kap koja je prelila čašu bio je napad na autobus navijača PAOK-a prije utakmice s Dinamom. Iz perspektive Uefe mi smo u skupini s državama kao što su Srbija i Poljska koji imaju ozbiljne probleme s huliganima. Iz Uefe žele poslati poruku huliganima da više ne rade probleme jer će posljedice biti ozbiljne - dodao je Cvrk.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Crostylerbaranja 29.04.2011.

    Neka se jebe taj Platini. Neka gleda sta mu svoji francusi radu.

  • kozaribok 29.04.2011.

    A šta ti smeće od predsjednika se grliš i ljubiš s tim ljigavcem,pa zar te nije izvozao ko budalu kad smo se mi i Mađari kandidirali,pa glas jedan nismo dobili. Ovdje se ne radi samo o sportu ,nego se provodi prljava politika najvećih svjetskih lopova kroz povijest tj.Britanaca i Francuza. Šta su Srbi u Italiji napravili nedavno pa nikom ništa ma je.em ti ma.er ljigavac jedan francuski

  • def-cut 29.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare