To je to što me zanima!

Uefa je žestoko kaznila Zvezdu zbog veličanja zločinca Mladića

Uefa ima nultu toleranciju prema političkim porukama na stadionu, zbog čega je Crvenu zvezdu kaznila zatvaranjem Marakane u idućoj europskoj utakmici. Delije su veličale Ratka Mladića
Vidi originalni članak

Beogradska Crvena zvezda prvu će utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv moskovskog CSKA 13. veljače u Beogradu igrati bez gledatelja, odlučila je Uefa.

Zvezda je kažnjena jer su njezini navijači na pretposljednjoj utakmici grupne faze protiv BATE-a 23. studenog u Borisovu veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, odali mu počast transparentom "Tisuću doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi" te u više navrata skandirali njegovo ime.

Haaški je sud 22. studenog nepravomoćno osudio Mladića na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, gdje je ubijeno 8.372 bošnjačkih muškaraca i žena, progona, istrebljenja, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine na području Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995.

Iako je za dvoboj s CSKA već prodano skoro 30 tisuća ulaznica, a Zvezda je s čak 143 tisuće gledatelja u tri utakmice bila najgledaniji klub Europske lige, utakmicu protiv Rusa 21. veljače igrat će na praznoj Marakani.

Zvezda je kažnjena i novčano s 50 tisuća eura.

ZADAR IZGUBIO Verbalni rat: Grobari izazivali povicima 'Gdje su vam Hrvati'

Kažnjen je i drugi beogradski klub Partizan, ali samo novčano s 30 tisuća eura zbog pirotehnike, ulaska navijača na teren, nepristojnog ponašanja i blokiranih stepenica na utakmici s Young Boysima 23. studenog u Beogradu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 06.01.2018.

    Ajde,ajde sve će to Vučić da sredi,30000 prodatih ulaznica,najgledaniji u ligi evrope,ej!

  • Pivski trbuh_1988 05.01.2018.

    Gluposti. To se zove čisto pranje novca. Ak niste znali.

  • DjedZvirlo 05.01.2018.

    Zestoka kazna . Ako je to zestoka kazna Sta je onda Blaga kazna ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare