To je to što me zanima!

Uefa kaznila BiH zbog rasizma: Zatvaranje tribine te 18.000 €

Bosna i Hercegovina je prošli mjesec dobila Izrael u Zenici 3-1, navijači su zviždali gostujućoj himni, palili su pirotehnička sredstva te su izvikivali rasističke parole...
Vidi originalni članak

Disciplinska komisija Uefe kaznila je nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Izraela u Zenici prošlog mjeseca. FC BiH mora platiti 18.000 eura, a Uefa je dodatno naredila zatvaranje jednog dijela tribine u sljedećoj domaćoj utakmici reprezentacije.

U službenom priopćenju Uefa je navela kršenje tri članka, nepoštovanje himne suparnika, paljenje pirotehničkih sredstava i rasističko ponašanje.

BiH je pobijedila Izrael u Zenici 3-1, navijači su izviždali himnu gostiju, palili su baklje i izvikivali rasističke parole.

Izvan stadion domaći navijači razvili su izraelsku zastavu, izgazili je te zapalili. Za to ih Uefa nije kaznila.

Neposredno prije početka utakmice s južne tribine stadione dio navijača skandirao je "Juden Auf Wiedersehen" (Židovi, doviđenja).

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 04.08.2015.

    niste napisali da su sa korteom pregazili i zapalili izraelsku zastavu...koja je razika svastike i toga? to je jos gore,jer su svastiku napravila 2 nepoznata covjeka koja zele anstetiti Hrvatskoj,a ovo su napravili talibani iz BiH,njih puuuno...

  • fuu kam ise 03.08.2015.

    Pa to je strasno .. Proglasit ce dan zalosti u Izraelu na dan kad je odigrana ova tekma ..i tako za iducih 100 godina

  • Jake Doyle 03.08.2015.

    A ja citao da smo dobro prosli,kako sad to?Jos kad uzmemo da jedna Rusija je zbog konstantnog rasizma dobila najtezu kaznu od 2 tekme i 180k franaka.Pitam ja vas jesmo li dobro prosli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare