To je to što me zanima!

Dobre vijesti za naše klubove: Uefa mijenja sistem dodjele mjesta u Ligi prvaka od 2024.

Gledat ćemo promjene i umjesto uobičajenih skupina od po četiri kluba imati osam utakmica protiv različitih protivnika i skupljati bodove, a najbolji će ići u doigravanje
Vidi originalni članak

Uefa je danas pokazala da je potpuno predana poštovanju temeljnih vrijednosti sporta i branjenju ključnih principa otvorenog natjecanja. Današnje odluke rezultat su intenzivnih razgovora s navijačima, igračima, trenerima i predstavnicima nogometnih saveza, rekao je čelni čovjek Uefe Aleksandar Čeferin pa predstavio promjenu plana u Ligi prvaka.od 2024. godine. 

DANSKA LEGENDA Schmeichel: Real nema pravo igrati u finalu, lošija je momčad

Klubovi iz država koje imaju najbolji koeficijent, a nisu se putem domaćeg prvenstva uspjeli kvalificirati u Ligu prvaka trebali bi dobiti dodatna mjesta.

LP će se proširiti s 32 na 36 klubova i igrat će se po 'švicarskom modelu' te će svaka momčad odigrati osam utakmica protiv protivnika iz različitih jakosnih skupina, a ne šest utakmica protiv tri protivnika kao što je dosad bila praksa.

Nakon toga će se prema broju bodova odlučiti tko ide dalje, a sve promjene možete pročitati OVDJE. U teoriji, hrvatski klubovi mogu poboljšanjem koeficijenta izboriti dodatna mjesta u Europi. Također preko 'puta prvaka' će se lakše moći kvalificirati jer će umjesto četiri kluba preko tih kvalifikacija dalje prolaziti pet klubova, a što znači i možda bar malo lakše probijanje u kvalifikacijama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • srakar 11.05.2022.

    Čuj ovo: Poboljśanjem koeficijenta...tko će poboljšati koeficijent ? Ovi jadnici sjuga ili istoka? Prosim vas lepo

  • Space Burek 10.05.2022.

    To je ona uefa koja je nedavno govorila kako se super liga probala osnovati samo zbog novaca i onda povuku ovakav potez haha. Kako će ovo biti glupo... 8 utakmica u grupi protiv 8 protivnika. Baš će biti sve regularno kada npr. Sevilla dobije gostovanja protiv Juventusa, Citya, Bayerna i Psg-a. Cirkus.

  • KyleRittenhouse 10.05.2022.

    Istra u lp sljedece godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare