To je to što me zanima!

Uefa odlučila: Transparent Torcide ipak je rasistički

Sporan je taj 'spoj’ slogana i južnjačke zastave, zaključili su u švicarskom uredu Uefe, a isto to je potvrdila i Ivančica Sudac iz HNS-a
Vidi originalni članak

Transparent “White boys” sa zastavom američkog Juga, koji je Torcida izvjesila na Poljudu tijekom utakmice Hajduka i Slaven Belupa, rasistički je i više se neće smjeti javno izvjesiti, zaključak je Patricka Gassera, koji je u švicarskom uredu Uefe zadužen za suzbijanje rasizma na nogometnim terenima.
- Nije sporna sama zastava, niti je sporan slogan 'White boys’. Sporno je kad se zastava i slogan nađu zajedno na transparentu. U tom se slučaju radi o rasističkoj poruci - pojasnila je voditeljica međunarodnog odjela Hrvatskog nogometnog saveza Ivančica Sudac, koja je prema službenoj dužnosti kontaktirala Uefu.
- Kako bi ubuduće spriječili slične probleme, prema uputama iz Uefe, zatražili smo od FARE (Football against racism in Europe) da nam dostavi sve primjere nedopuštenih zastava, simbola i slogana međunarodnog karaktera, kako bi s njima upoznali policiju i suce - završila je Sudac.
- Nije riječ o rasizmu, to je transparent u čast našim prijateljima, navijačima Hajduka iz Švicarske i Njemačke - rekao je glasnogovornik Torcide Dado Lelas.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • odad 28.08.2008.

    Ma gledajte, ovo je nesvjesna rasisticka poruka i to treba promjeniti. Gotova prica. Ajmo igrati nogomet.

  • =DJ= 28.08.2008.

    Ajde vi torcidaši koji k. serete, a ne nije rasistčki orijentiran taj transparent... koji k. će vam ta zastava, i još lijepo napišite white boysi da i oni kreteni što kao upravljaju nogometom znaju šta piše, napišite po naški- bijeli dečki i nitko vam neće ni a reći :)

  • prcnicije 28.08.2008.

    zastava konfederacije i White boys...u bilo kojem kontekstu vuče na rasizam..

Komentiraj...
Vidi sve komentare