To je to što me zanima!

Uefa pobjedniku Europske lige daje pozivnicu za Ligu prvaka

"Liga prvaka je financijski isplativija klubovima od Europske lige pa moramo pronaći način da zainteresiramo momčadi da s najjačim sastavima igraju i u Europa ligi"
Vidi originalni članak

Europska nogometna organizacije (UEFA) i dalje traži način kako bi učinila "sporedno" klupsko natjecanje, Europa ligu, zanimljivijim, pogotovo velikim europskim klubovima...

Poznato je da velika imena europskog nogometa, ukoliko se nađu u ždrijebu Europa lige, koriste to natjecanje za guranje svojih mladih igrača u "vatru", te istovremeno odmaranje svojih glavnih zvijezda. To su prošle sezone, nakon ispadanja iz Lige prvaka u skupini, napravila oba Manchestera (United i City), te su se odmah oprostila i od tog natjecanja, te se okrenula domaćem prvenstvu.

Kako bi to izbjegla UEFA će za buduća izdanja Europa lige vjerojatno uvesti "wild card" za Ligu prvaka iduće sezone. Naime, momčad koja osvoji Europa ligu, imat će direktan plasman u Ligu prvaka dogodine.

- Liga prvaka je financijski isplativija klubovima od Europa lige, stoga moramo pronaći način da zainteresiramo momčadi da s najjačim sastavima igraju i u Europa ligi. Ulaznica za Ligu prvaka je jedna od mogućnosti - rekao je šef UEFA-e Michel Platini.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Penny Dollar 17.04.2013.

    To je OK, ali mislim da nece puno pridonijeti, eventualno kod timova tipa Liverpool i slicni, koji su onako veliki klubovi, a u zadnje vrijeme im bas ne ide s tim da izbore LP. Navedeni su primjeri dva Manchestera. Oni kad su ispali iz LP u EL bili su na vrhu ljestvice i znali su da ce iducu sezonu 100% osigurati LP, pa im je lakse i isplativije bilo boriti se za naslov, a ne umarati igrace u EL. Pametnije bi bilo da malo smanje primanja u LP i povecaju u EL, jer sam ucesnik LP dobije vise novaca nego klub koji osvoji EL, a da prethodno nije igrao grupu LP.

  • 2sm3tj65 17.04.2013.

    šta to nije bilo prije?

  • souza 17.04.2013.

    e to nije uredu... neka narave da niti jedan klub koji nastupa u LP ne ulazi u europa ligu nakon sto je 3. u skupini... neka europa ligu igraju oni koji ju izbore kroz kvalifikacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare