To je to što me zanima!

Uefa i 24sata biraju najboljeg nogometaša Europe, večeras je proglašenje. Tko će uzeti trofej?

Luka Modrić završio je na sedmom, Marcelo Brozović na osmom mjestu, a Zlatko Dalić na šestoj poziciji u izboru za trenera godine. Ceremonija u monegaškom Grimaldi Forumu počinje u 18 sati
Vidi originalni članak

Lionel Messi, Erling Haaland i Kevin de Bruyne finalisti su za nagradu najboljeg europskog igrača po izboru Uefe. 

POGLEDAJTE VIDEO: Messijev mural u rodnom Rosariju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pobjednik će se saznati na svečanoj ceremoniji koja počinje u 18 sati u Monaku, kada će biti i izvlačenje za grupnu fazu Lige prvaka. U izboru pobjednika sudjeluje 80 trenera momčadi koje su u prošloj sezoni igrali Ligu prvaka i Europsku ligu, 55 novinara, koji predstavljaju svaku od država članica Uefe te izbornici reprezentacija koji su sudjelovali na SP-u u Katru.

U izboru sudjeluje po jedan medij iz svake države članice, a kao i svake godine, 24sata i njen urednik Elvir Islamović imaju ekskluzivno pravo predstavljati Hrvatsku u žiriju za najboljeg nogometaša Europe. Trenutni osvajač nagrade je Francuz Karim Benzema, koji je prešao u saudijski Al-Ittihad ove sezone. 

Uefa je prije dva tjedna objavila popis najbolje desetorice. Među desetoricom dvojica su hrvatskih nogometaša, Luka Modrić i Marcelo Brozović.

  • 4. Ilkay Gündogan - 129 bodova
  • 5. Rodri - 110 bodova
  • 6. Kylian Mbappé - 82 boda
  • 7. Luka Modrić - 33 boda
  • 8. Marcelo Brozović - 20 boda
  • 9. Declan Rice - 14 bodova
  • 10. Alexis Mac Allister - 12 bodova

24SATA U MADRIDU Kapetan i dalje glavna zvijezda: Real Madrid prodaje najviše dresova Luke Modrića i Vinicusa

Iza Modrića i Brozovića je još jedna uspješna sezona. Zajedno su vodili 'vatrene' do svjetske bronce na Mundijalu u Katru, a Brozović je s Interom igrao finale Lige prvaka, u kojem je bolji ipak bio Manchester City. 'Građani' su izbacili Real Madrid i Modrića u polufinalu.

Zlatko Dalić u ovoj sezoni odveo je Hrvatsku do svjetske bronce i finala Lige nacija, ali nogometna publika nije ga nagradila. Iako se očekivalo, hrvatski izbornik nije završio među trojicom kandidata koji će se boriti za titulu najboljeg trenera sezone.

Trojica kandidata za nagradu su trener Napolija Luciano Spalletti, trener Manchester Cityja Pep Guardiola te trener Intera Simone Inzaghi. Dalić je završio na tek šestom mjestu s 49 bodova.

Ove godine 24sata predstavljaju hrvatski glas i u izboru za najbolju nogometašicu i najboljeg trenera ženskih ekipa. U užoj konkurenciji za najbolju nogometašicu nalaze se Aitana Bonmati (Španjolska / Barcelona), Olga Carmona (Španjolska / Real Madrid) i Sam Kerr (Australija / Chelsea). 

Bonmati i Carmona su sa Španjolskom osvojile titulu svjetskih prvakinja, a reprezentaciju je predvodio Jorge Vilda, koji je među kandidatima za trenera godine. Uz njega je trener Barcelone Jonatan Giraldez i Sarina Wiegman, izbornica engleske reprezentacije, koja je izgubila u finalu SP-a.

 

Prijenos ceremonije iz Monte Carla pratite na portalu 24sata od 18 sati.

 
Idi na 24sata

Komentari 44

  • unkow 31.08.2023.

    MESSI GOAT

  • kralj prijeloma 31.08.2023.

    brate pogledaj ti onaj mural od mesija, na koju foru to uopce i rade..taj ko je to nacrtao bi trebao dobit nagradu...

  • zagorac2 31.08.2023.

    ponos je i to kaj su usli medju 10 najboljih i to Modric sa 37 godina a Brozovic nisam siguran ali tu je bljizu 35

Komentiraj...
Vidi sve komentare