To je to što me zanima!

Uefa vraća navijače? Europski Superkup mogao bi biti test

Kako se mjere ublažavaju u raznim područjima diljem Europe, Uefa je u srijedu na video-konferenciji sa svih 55 generalnih tajnika članica govorila o potencijalnom postupnom povratku gledatelja na Uefine utakmice
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (Uefa) potvrdila je kako bi utakmica Superkupa između pobjednika Lige prvaka i Europske lige 24. rujna u Budimpešti mogla biti test za povratak gledatelja na stadione.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači divljaju u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otkako je izbila pandemija korona virusa, gotovo sve utakmice odigrane su iza zatvorenih vrata. Kako se mjere ublažavaju u raznim područjima diljem Europe, Uefa je u srijedu na video-konferenciji sa svih 55 generalnih tajnika članica govorila o potencijalnom postupnom povratku gledatelja na Uefine utakmice.

Hrvatski nogometni savez (HNS) na telekonferenciji su predstavljali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac.

UZ BEBEKA Uefa promovirala Jovića u prvu kategoriju sudaca nove sezone

Predstavnici Uefe konstatirali su kako povratak gledatelja na stadione svakako nije realan za rujanski reprezentativni termin te kako bi se utakmica Superkupa koja će se održati 24. rujna u Budimpešti mogla koristiti kao probna utakmica za detaljnu analizu provedivosti medicinskih protokola u prisutnosti gledatelja.

ZNAT ĆEMO OVAJ MJESEC Uefa se premišlja: Susreti Lige nacija na neutralnom terenu?

Glavni tajnici europskih saveza također su imali priliku izraziti svoja mišljenja na temu mjera samoizolacije i karantene pri dolasku iz inozemstva koje su i dalje na snazi u određenim državama te koje bi mogle predstavljati problem za igrače koji putuju u svoje države na rujanska okupljanja.

LIGA PRVAKA Neymar ne igra u finalu?! Uefa ne dozvoljava zamjenu dresova

Predstavnici Uefe predstavili su dosadašnje prakse tzv. "međunarodnih koridora" koje bi mogle biti od koristi nacionalnim savezima te pojasnili program testiranja na COVID-19 koji je uključen u Uefiin Protokol za povratak igri.

Zaključci i prijedlozi s današnje telekonferencije bit će predstavljeni Izvršnom odboru Uefe na njihovom idućem sastanku. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • elokventni sitnozub 20.08.2020.

    Gdje će igrati, u Bjelorusiji?

  • 20.08.2020.

    Ljudi da su normalni, ne bi trebali vise pratiti te bogataše.Nek si j mater....Tv i to je to.Trebali bi pratiti ako već žele lokalne niželigaše i sve 5.

Komentiraj...
Vidi sve komentare