To je to što me zanima!

Uefa Zenitu prijeti sankcijama: 'Što reći, naši navijači su idioti'

Ispad pojedinih navijača Zenita na utakmici 5. kola Lige prvaka s APOEL-om mogao bi klub stajati teške kazne. Susret je dvaput prekidan zbog gustog dima od baklji
Vidi originalni članak

Anti-nogometni ispadi navijača Zenita za vrijeme utakmice Lige prvaka s APOEL-om u srijedu sasvim sigurno neće proći nekažnjeno za rusku momčad.

Iz Uefe su najavili kaznu Zenitu zbog dva prekida koja su njegovi navijači priredili bacivši baklje na teren koje su ugrozili regularno održavanje susreta za gustog dima.

Sudac Felix Bryce prekidao je utakmicu krajem prvog i odmah početkom drugog poluvremena što je bilo dovoljno krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji da zaprijeti sankcijama.

U četvrtak Zenit je izdao priopćenje u kojem je oštro osudio postupak navijača.

- Zenit neprihvatljivim smatra situaciju kada postupci nekih pojedinaca negativno utječu na tijek utakmice što dovodi do teških kazni koje uključuju i dodjeljivanje pobjede protivniku - piše na službenoj stranici kluba.

Zenit je naveo propust zbog kojeg je došlo do prekida. Naime, klub se s policijom dogovorio da pretraga navijača neće biti toliko temeljita kao inače zbog niske temperature što su pojedinci iskoristili za 'švercanje' baklji.

Iz UEFA-e su pak saopćili kako razmatraju cijeli slučaj i prikupljaju činjenice, nakon čega će biti donesena odluka o sankcijama.

Veznjak Zenita Roman Širokov kratko je prokomentirao postupak svojih navijača.

- Oni su pravi idioti, što drugo reći? - rekao je Širokov.

Zenit nakon pet kola drži drugo mjesto, iza prvoplasiranog APOEL-a koji je već osigurao plasman u osminu finala, a Rusima je potreban bod kod Porta u zadnjem kolu za prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • slucajni prolaznik... 24.11.2011.

    vasi navijaci decki,nisu navijaci

  • grgusan 24.11.2011.

    baklje su u redu na tribini,u terenu vec ne,ali kad recimo torcida napravi bakljadu po terenu to stvarno izgleda lijepo

  • user_18412 24.11.2011.

    Koju posluku porati? Kome?

Komentiraj...
Vidi sve komentare