To je to što me zanima!

UEG: Tin Srbić nominiran za zvijezdu i gimnastičara Europe

Najbolji sportaš Hrvatske u protekloj godini i svjetski gimnastički prvak na preči, 21-godišnji Tin Srbić nominiran je u čak dvije kategorije za nagrade Europske gimnastičke federacije
Vidi originalni članak

Nakon što je izabran za najboljega hrvatskoga sportaša u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, Tin Srbić (21) nominiran je u nove dvije kategorije. Naime, nominirala ga je Europska gimnastička federacija (UEG) za titulu gimnastičara Europe, ali i onu u kategoriji zvijezda u usponu.

Podsjetimo, Tin je autor najvećeg uspjeha hrvatske gimnastike, na Svjetskom prvenstvu u Montrealu osvojio je naslov svjetskog prvaka na preči, što Hrvatska nikad nije imala.

Dvadesetjednogodišnji član Hrvatskog sokola je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14.366, a u finalu je bio još bolji (14.433), što mu je donijelo uvjerljivo zlato ispred Nizozemaca Epkea Zonderlanda (14.233) i Barta Deurlooa (14.200).

Hrvatska gimnastika je dosad na svjetskim prvenstvima osvojila samo jednu medalju i to Marija Možnika, koji je 2014. godine bio brončani, također na preči.

>>> Svoj glas za Tina možete dati u nastavku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare