To je to što me zanima!

UFC Zagreb: U Areni se bore "Željezna dama" i "Barbika"

GLADIJATORICE U Hrvatskoj nije uobičajeno gledati dvije žene kako se udaraju. Priliku će imati svi koji će gledati UFC Fight Night u Zagrebu. U zagrebačkoj Areni borit će se Maryna Moroz i Cristina Stanciu
Vidi originalni članak

Da je UFC u Hrvatsku došao prije pet, šest godina, malo je vjerojatno da bi hrvatska publika imala priliku vidjeti meč dviju borkinja. No kako se UFC-ova politika promijenila, obožavatelji slobodne borbe moći će uživati u borbi Maryne Moroz i Cristine Stanciue. Bit će to borba "The Iron Lady" i "Barbie" pred punom zagrebačkom arenom.

Maryna Moroz je ukrajinska borkinja koja ima dvije profesionalne borbe pod UFC-ovom zastavom. Pobijedila je Joanne Calderwood polugom na ruci u travnju 2015. godine da bi šest mjeseci kasnije izgubila jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Valerie Letourneau. Trenutno devetorangirana borkinja na UFC-ovoj ljestvici borit će se protiv debitantice Cristine Stanciue.

Maryna Moroz je djevojka u svjetloplavom sportskom topu.

Rumunjka Cristina Stanciu dosad se borila u muha kategoriji, a za debitantski nastup u UFC-u morala je "skinuti" 4 i pol kilograma. Trenutno u UFC-u postoje samo dvije kategorije za žene: slamka (do 52 kilograma) i bantam (do 61 kilograma). Stanciu je postala profesionalka krajem 2014. godine, a borit će se u slamka kategoriji. Impresivan je podatak da je samo jednom ušla u drugu rundu meča. Od njenih pet pobjeda, četiri su završile prekidom od kojih tri polugom.

Pogledajte najbolje poteze Cristine Stanciue.

Dakle, UFC je dobro razmišljao i zagrebačkoj publici ponudio dvije odlične borkinje, koje su spremne pružiti spektakl. Prema svim predviđanjima, ova borba ne bi trebala trajati dulje od dvije runde...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • The Godfather 09.04.2016.

    Chick fight

  • Moria 08.04.2016.

    Cool

  • Stig3 08.04.2016.

    "U Hrvatskoj nije uobičajeno gledati dvije žene kako se udaraju". Ne, kod nas se njih 5 pomlati oko dečka bez ovakve pompe i dobiju veču medijsku pažnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare