To je to što me zanima!

Uhvaćeni na djelu: Najveći varalice u povijesti sporta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Fair play? Ma zaboravite! Oni su varali, i to vrlo glupo. Ti ljudi su htjeli pobijediti pod svaku cijenu. Na kraju su svi uhvaćeni na djelu i osramoćeni...
Vidi originalni članak

Bila je to idealna prilika za zaradu. Uplatio sam u kladionici 10.000 funti da će prvi prekid na utakmici biti aut. Znao sam da ću imati prvi kontakt s loptom i zašto ne bih uzeo nešto love, napisao je u autobigrafiji Matt Le Tissier, bivša nogometna legenda engleskog Southamptona.
Sve je bilo prema njegovu scenariju - prvu loptu imao je Southampton, odmah je došla do njega, ali...
- Uhvatio me strah i nisam je puknuo dovoljno jako. Točno pred aut-linijom stigao ju je suigrač. Smračilo mi se. Naravno, on nije imao pojma da sam se kladio - ispričao je Le Tissier, koji je nakon toga 70 sekundi trčao za loptom ne bi li došao do nje i izbio je izvan terena.
Napokon je završila u njegovim nogama i, naravno, u autu.
No njegova je prevara nula prema onom što je drugim sportašima padalo na pamet. Neke od tih prevara bile su smiješne, neke doista glupe, a neke i veoma morbidne.
Što reći o čovjeku koji pred punim stadionom, i još u televizijskom prijenosu, izvuče vratnice iz zemlje i pomakne ih za nekoliko centimetara prema unutra da suzi gol? Vrlo neinteligentno.
Danski golman Kim Christensen nije to tad učinio prvi put. Već mu je to bila postala rutina.


DOPING GA JE UZDRMAO, ALI SAM SE UNIŠTIO DO KRAJA

Jedan od najvećih skandala u povijesti atletike bio je onaj u kojem je Ben Johnson pao na dopinškoj kontroli. Najvećeg sprintera s kraja '80-ih to je prilično uzdrmalo, ali završni udarac zadao si je sam. Kanadski je sprinter nakon suspenzije odlučno pokušao dokazati da su mu sve smjestili i 1993. htio dokazati da je brz kao nekad. Na njegovu žalost, istrčao je 100 m za 11 s, što je bio konačan kraj.
TRČAO POLA MARATONA PA GA ZAMIJENIO BRAT BLIZANAC
Sergio Motsoeneng počeo je maraton i otprilike na pola puta otišao na zahod. Iz njega je izašao blizanac Fika i otrčao drugu polovicu. Završili su tek deveti.
GLUMIO KRVARENJE KAKO BI GA MOGLI ZAMIJENITI
Ragbijaši Harlequinsa trebali su uvesti pucača “field goala”, ali prema pravilima, nisu smjeli obaviti zamjenu. Jedina iznimka je - ozljeda. Tom Williams zagrizao je kapsulu s crvenom bojom i glumio da krvari. To je toliko loše izgledalo da im se cijeli stadion počeo smijati.
BRIATORE MU NAREDIO DA IZLETI SA STAZE
Kako bi Fernando Alonso ostao u utrci za naslov prvaka u Formuli 1, njegov šef Flavio Briatore došao je na suludu ideju. Na VN-u Singapura naredio je drugom vozaču momčadi, Nelsonu Piquetu mlađem, da izleti sa staze. FIA ga je kaznila doživotnim izgonom iz Formule 1.
PARAOLIMPIJSKI POBJEDNICI, A NISU INVALIDI
Španjolska košarkaška reprezentacija osvojila je paraolimpijsko zlato u Sydneyu 2000. godine. Bio je to jedan od najvećih skandala u povijesti sporta. Morali su vratiti medalje nakon što se doznalo da deset igrača nema ni jedan tjelesni hendikep.
VARAO NA MAČEVANJU I JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU
Rus Boris Onišučenko na OI-ju 1976. spojio je na mač uređaj koji je javljao bod i kad nije ubo protivnika. Uhvatili su ga, a ruski olimpijci umalo su ga pretukli.
IŠČUPAO STATIVE IZ ZEMLJE DA BI MU GOL BIO MANJI
Golman danskoga Gothenburga Kim Christensen prije utakmice bi išučupao vratnice iz zemlje i pomaknuo ih unutra. Uhvatile su ga televizijske kamere.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • JAX 03.02.2010.

    a moggi

  • Visca_Barca 03.02.2010.

    @dell boy - ja mislim da veca od 2.00 nikad nije, negdje oko 1.80 mozda :S

  • SiME_wolf 03.02.2010.

    sramota,kako ih nije sram tako iskoristavat javnost.ali opet je dobro kad ih se otkrije da se mos smijat posli

Komentiraj...
Vidi sve komentare