To je to što me zanima!

Ukrajince samo Latvija razbila, dobili smo ih u kvalifikacijama

Krajem 2012. godine smo igrali s njima u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo. U Ukrajini smo ih dobili nakon produžetka (80-79), a u Slavonskom Brodu s 84-80
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija ima jedinstvenu priliku za veliki rezultat, na putu za polufinale stoji im samo Ukrajina, uvjerljivo najslabija momčad od svih preostalih na turniru. 

Ukrajinci su na Eurobasketu odigrali, kao i svi ostali, osam utakmica i izgubili čak triput. Na početku su svladali Belgiju 58-57, iako su imali devet koševa zaostatka uoči zadnje četvrtine. Potom su dobili Izrael (74-67) i Njemačku (88-83), a Francusku su pošteno namučili i izgubili, bilo je 77-71. U posljednjem kolu su pobijedili i Veliku Britaniju s uvjerljivih 87-68.

U drugoj fazi su ih 'razbili' Latvijci s čak 34 poena razlike! Zatim su ponovno iznenadili, bili su bolji od Srbije 82-75, a u nedjelju ih je dobila Litva 70-63. 

Gladir im je najbolji strijelac, u prosjeku zabija 13,5 po utakmici i jedini je koji igra u nekoj relevantnijoj ligi izvan 'istoka', u talijanskom Brindisiju. Vrlo bitan im je i play Jeter, koji ima skoro četiri asistencije po susretu. 

Vodi ih bivši NBA trener Mike Fratello.

Krajem prošle godine smo igrali s njima u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo. U Ukrajini smo ih pobijedili nakon produžetka (80-79), a u Slavonskom Brodu s lakih 84-80, na poluvremenu su naši imali +13.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • hrvaški slovenac 17.09.2013.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • zera 17.09.2013.

    Na ovom turniru netriba nikoga podcjenjivati. Oni zasigurno jesu najlakši protivnik u četvrtfinalu ali i oni žele u polufinale isto kao i mi i dat će sve od sebe da to ostvare. Mi moramo ući u utakmicu maksimalno koncentrireno i sa velikom željom za pobjedom i onda sigurno neće biti problema.Ja vjerujem u ovu momčad igraju sa srcem a i imamo vrhunskog izbornika koji ne prepušta ništa slučaju po meni jedan od najbolji Hrvatski košarkaški stručnjaka.

  • injaki 16.09.2013.

    ako ne ništa bar bi morali imat bolje suđenje nego ovaj lopovluk danas neka i izgubimo al nek jednom nema tih repova ko uvik u svakom sportu moramo igrat protiv sudaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare