To je to što me zanima!

Ukrajinski kickboksač poginuo u granatiranju: Uzeo je pušku iako nije prošao obuku...

Bio je miran i dobar dečko, talentiran sportaš, nitko nije očekivao da će uzeti oružje u ruke, ali kad je došlo vrijeme za obranu svoje zemlje, nije oklijevao ni sekunde, rekao je jedan od njegovih prijatelja
Vidi originalni članak

U tijeku je već 13. dan ruske invazije na Ukrajinu, a iz sata u sat broj poginulih raste. Među dobrovoljnim braniteljima nalaze se i brojni sportaši koji su se vratili ili ostali u domovini kako bi stali na posljednju crtu obrane. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evgen Zvonok (22), mladi ukrajinski kickboksač uzeo je pušku u ruke kako bi branio svoju zemlju, ali nesretni sportaš poginuo je u granatiranju regije Černihiv.

Ukrajina oplakuje tragičnu smrt mladića čije su tijelo pronašli su tek tri dana nakon zračnog napada. Zvonok nije prošao ni vojnu obuku, a u kickboxu su mu prognozirali blistavu budućnost. 

- Evgen je bio hrabar dečko koji se nikada nije povlačio i prihvaćao je baš svaki izazov. Još nedavno smo planirali odlazak na međunarodno natjecanje, a sada ga više nema -  kazao je njegov trener Serhiy Lysyuk.

Na početku ruske invazije, Zvonok se pripremao za državno prvenstvo, ali mladi Ukrajinac sport je odlučio ostaviti po strani kako bi branio svoju domovinu. 

- Bio je miran i dobar dečko, talentiran sportaš, nitko nije očekivao da će uzeti oružje u ruke, ali kad je došlo vrijeme za obranu svoje zemlje, nije oklijevao ni sekunde - svjedočio je jedan od njegovih prijatelja.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Zgubider 08.03.2022.

    Žalosno, majka ga je 9 mjeseci nosila, rodila, hranila, oblačila i 22 godine nad njim strepila. Umjesto da je otišo negdje van, on je poginuo za ništa. Svaki rat prođe, na kraju sjednu za stol i dogovore se. A njega nema...

  • KARL_3 08.03.2022.

    Vjv da je proso obuku naučili bi ga kako se izmaknuti granati.

  • FRANCO 26 08.03.2022.

    R.I.P. Toliko o tome kakav je rat&koliko je pošten neprijatelj,ali nažalost pisac ovog scenarija se vratio kao kod bas 1989-1990g. kada je poginulo puno dobrih sportaša,ne ovako mladih ali skoro!Nažalo ovo rusko ludilo će još trajati nažalost,vampiri kod naših susjeda su još živi,pa mogli bi osjetiti dio ruskih sankcija jer šuti se o napadu na UKRAJINU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare