To je to što me zanima!

Ukrali su čuvara Wimbledona sokola Rufusa pa ga vratili...

Sokol Rufus tjerao je golubove iznad wimbledonskih terena. Zlikovci su ga ukrali iz auta zajedno s kavezom. Detektivi rade sve što mogu kako bi čuvara vratili na posao
Vidi originalni članak

Rufusovi vlasnici ostavili su prozor auta otvoren kako bi sokol imao zraka. Netko je to iskoristio i ukrao ga zajedno s kavezom u kojem je spavao.

- Šokirani smo, ali samo bismo željeli znati da je dobro - rekla je Rufusova vlasnica Imogen Davis (25), koja ga je dresirala da tjera ostale ptice kako ne bi smetale igračima i gledateljima, ali da ih ne napada. Uzgajanje sokolova njen je obiteljski biznis.

Wimbledon je uveo “letećeg policajca” 1999., a posljednjih godina nebom iznad All England Cluba patrolirao je Rufus.

Popularni sokol ima člansku iskaznicu u Wimbledonu pa čak i profil na Twitteru. Sokol nije istreniran za napad na manje ptice, već samo za plašenje i tjeranje od terena, kako golubovi i ostale manje ptice ne bi ometali igrače i gnjavili publiku.

Imogen je prvo mislila da se radi o šali, ali vidjevši da su nestale i rukavica i kapuljača za sokolarstvo shvatila je da je stvar ozbiljna. Detektivi su radili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi čuvara wimbledonskog neba što prije vratili na posao.

Na sreću, nakon tri dana izbivanja vraćen je čuvar neba iznad najpoznatijih teniskih terena na svijetu. Potvrdili su to i iz Scotland Yarda, no zasad nisu poznate okolnosti koje su dovele do vraćanja Rufusa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nino-slav 03.07.2012.

    jebes Rufusa...zovnite Karlovica nek udara servise po terenu sve ce otjerat cak i gledatelje.......a moze i mahat reketom po zraku visok je :)

  • KraljPŽ 02.07.2012.

    a sad jel to jestreb ili sokol ;)

  • apeajtom 02.07.2012.

    malo sam gluplji....ajmo lagano naslov "Ukrali su čuvara Wimbledona sokola Rufusa pa ga vratili..." znaci vratili su ga doma je...nastavak teksta ispod naslova "Sokol Rufus tjerao je golubove iznad wimbledonskih terena. Zlikovci su ga ukrali iz auta zajedno s kavezom. Detektivi rade sve što mogu kako bi čuvara vratili na posao" znaci nisu ga vratili....i sad ko je tu lud ??????? jesu li ili nisu????????????????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare