To je to što me zanima!

Uli Hoeness ipak ide u zatvor: Neću se žaliti na presudu suda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sud je sada već bivšeg Bayernova predsjednika osudio na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza. Hoeness se neće žaliti na presudu suda, a podnio je i ostavku
Vidi originalni članak

Uli Hoeness podnio je ostavku na mjesto predsjednika Bayerna, a odlučio je i kako se neće žaliti na jučerašnju presudu. Njemački sud u četvrtak ga je nakon samo četiri dana suđenja osudio na tri i pol godine zatvora zbog utaje 27,2 milijuna eura poreza.

Odvjetnici Bayernova predsjednika odmah nakon presude najavili su žalbu, no u petak je Hoeness (62) otkrio kako prihvaća presudu te da je spreman odslužiti svoju kaznu u zatvoru bez žalbe na višem sudu.

- Nakon razgovora sa članovima obitelji odlučio sam prihvatiti kaznu. Rekao sam odvjetnicima da se ne žale na presudu. Mislim da je to jedino ispravno što mogu učiniti. Utaja poreza najveća je pogreška u mojem životu i sada moram snositi posljedice - piše u priopćenju Ulija Hoenessa.

Na presudi se Bayernov predsjednik pojavio sa sretnom kravatom koju je nosio kad je Bayern osvojio Ligu prvaka prošle sezone. No nije mu pomogla.

- Dajem neopozivu ostavku na sve pozicije u Bayernu. Ovaj prekrasni klub je moje životno djelo i do kraja života ostat ću povezan s ljudima u Bayernu - zaključio je Hoeness koji je s reprezentacijom Njemačke osvojio EP i SP te brojne trofeje s Bayernom.

Već pronašli zamjenu, šefa Adidasa

Kako je Uli Hoeness brzo izletio iz Bayerna, tako je na njegovo mjesto jednako ekspresno i došao novi čovjek. Novi predsjednik Bayerna danas je postao Herbert Heiner, šef Adidasa. Heiner je već duže član Bayerna, a na Hoenessovu funkciju došao je s mjesta zamjenika predsjednika NO-a.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Obrtnik3012 14.03.2014.

    Utajio je porez, ali radnik u Njemačkoj i dalje živi od svojeg rada i zalaganja. On nije uništio ničiji život niti ugrozio nečiju egzistenciju. A ipak će završiti u zatvoru. Odoh ja po kredit da sagradim zatvor, navodno će HR postati pravedna poput Deutschlanda...

  • Majstorsmora_2 14.03.2014.

    što ti je ovo trebalo Uli

  • mestar 14.03.2014.

    Koliko bi tek dobio da radi u mocvari i da mu sudi upravni sud R. tanguzije u zagrebu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare