To je to što me zanima!

Ulog je prvo mjesto: 'Kauboji', čuvajte se Kirila Makedonskog

Ako šut ne ide, Lazarov traži pivota na crti. Sa Stoilovim se savršeno razumije. Ostatak vanjske linije zna srljati, pogotovo ako loše otvore utakmicu, kaže Lino
Vidi originalni članak

Rukomet je u Makedoniji prvi sport. Tamo su dvorane stalno pune, a od ove se momčadi očekuje prolazak u četvrtfinale, kaže Lino Červar, koji već godinama radi u Skoplju kao trener Metalurga.

Nije Slavko Goluža od našeg trofejnog trenera tražio savjet prije najvažnije utakmice u skupini. Lino kaže kako se ne želi nikome miješati u posao na samom natjecanju, ali Makedonce od njega sigurno nitko ne poznaje bolje.

- Oko 70 posto reprezentacije čine igrači mojeg Metalurga. Usadio sam im taktičku disciplinu. Dva vanjska igrača, Mirkulovski i Mojsovski, su kao hakleri, znaju aktivno držati loptu kao na košarci. Golman Ristovski je jedan od temeljnih igrača, brani sjajno u najtežim utakmicama - otkriva Lino i nastavlja s analizom Makedonije.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Uvijek rade dvije promjene napad-obrana, izlaze Lazarov i Stoilov. To bismo morali iskoristiti, zabiti puno golova iz kontri. Jako su im opasna i krila, ‘moji’ Manaskov i Georgievski. Igraju obranu 6-0, a to bi nam moglo odgovarati - kaže Lino.

Naravno da najveća opasnost prijeti od Kirila Lazarova. Moramo se čuvati njegove ljevice. Sjajno ga je zaustavila BiH, zabio je tri gola, ali sve iz sedmeraca. Ipak, teško da će mu se opet dogoditi slabije izdanje.

- On je, prema mojemu mišljenju, najbolji desni vanjski na svijetu. Uostalom, igra u Barceloni. Ima top u ruci, puno puca, ali isto tako ima odličnu suradnju sa Stoilovim na crti. Ako ima svoj dan, ako se raspuca, onda može srušiti i najveće - kaže nam legendarni trener.

“Kiril Makedonski”, kako mu tepaju navijači, dokazana je klasa, ali Slavko Goluža je valjda pripremio najbolje rješenje za najboljeg makedonskog igrača. No nije on jedina klasa. Sjajno je i lijevo krilo, Dejan Manaskov, sin bivšeg sjajnog igrača Pepija Manaskova.

Lino dobro zna kakvu Makedoniju možemo očekivati.

- Danas u rukometu postoje dva sustava. Mi smo u ovom trenutku možda i najbolji u ‘run&gun’ rukometu. Kad nema Abaloa u Francuskoj, onda smo na svijetu najbolji u tranziciji s Čupićem i Štrlekom. A Makedonci su odlični u kontroliranoj igri.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mesuney 21.01.2015.

    mislim da je jedina prednost makedonije to što više igrača igra zajedno, i moramo biti oprezni što se tiče lazarova jer je protiv bosne zabio samo 3 gola, rijetko ima dvije utakmice sa tako malo golova, ece ovo biti lagana utakmica, ali ocekujem pobjedu

  • prajdali 21.01.2015.

    Makedonci će vjerojatno početi utakmicu euforično,ali kako vrijeme bude odmicalo stvari će doći na svoje mjesto. Dobivamo !!!

  • marinob_1 21.01.2015.

    Treba postivati svakoga protivnikaa,ali danas o ovoj Makedoniji pricamo kao ovig ostalih godina o Francuzima.Pa sto nije u redu dali su tako dobri ili mi mislimo da smo pali u igri

Komentiraj...
Vidi sve komentare