Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ulog je prvo mjesto: 'Kauboji', čuvajte se Kirila Makedonskog

Ulog je prvo mjesto: 'Kauboji', čuvajte se Kirila Makedonskog
6

Ako šut ne ide, Lazarov traži pivota na crti. Sa Stoilovim se savršeno razumije. Ostatak vanjske linije zna srljati, pogotovo ako loše otvore utakmicu, kaže Lino

VIDEO

Rukomet je u Makedoniji prvi sport. Tamo su dvorane stalno pune, a od ove se momčadi očekuje prolazak u četvrtfinale, kaže Lino Červar, koji već godinama radi u Skoplju kao trener Metalurga.

Nije Slavko Goluža od našeg trofejnog trenera tražio savjet prije najvažnije utakmice u skupini. Lino kaže kako se ne želi nikome miješati u posao na samom natjecanju, ali Makedonce od njega sigurno nitko ne poznaje bolje.

- Oko 70 posto reprezentacije čine igrači mojeg Metalurga. Usadio sam im taktičku disciplinu. Dva vanjska igrača, Mirkulovski i Mojsovski, su kao hakleri, znaju aktivno držati loptu kao na košarci. Golman Ristovski je jedan od temeljnih igrača, brani sjajno u najtežim utakmicama - otkriva Lino i nastavlja s analizom Makedonije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Goran Stanzl/PIXSELL

- Uvijek rade dvije promjene napad-obrana, izlaze Lazarov i Stoilov. To bismo morali iskoristiti, zabiti puno golova iz kontri. Jako su im opasna i krila, ‘moji’ Manaskov i Georgievski. Igraju obranu 6-0, a to bi nam moglo odgovarati - kaže Lino.

Naravno da najveća opasnost prijeti od Kirila Lazarova. Moramo se čuvati njegove ljevice. Sjajno ga je zaustavila BiH, zabio je tri gola, ali sve iz sedmeraca. Ipak, teško da će mu se opet dogoditi slabije izdanje.

- On je, prema mojemu mišljenju, najbolji desni vanjski na svijetu. Uostalom, igra u Barceloni. Ima top u ruci, puno puca, ali isto tako ima odličnu suradnju sa Stoilovim na crti. Ako ima svoj dan, ako se raspuca, onda može srušiti i najveće - kaže nam legendarni trener.

“Kiril Makedonski”, kako mu tepaju navijači, dokazana je klasa, ali Slavko Goluža je valjda pripremio najbolje rješenje za najboljeg makedonskog igrača. No nije on jedina klasa. Sjajno je i lijevo krilo, Dejan Manaskov, sin bivšeg sjajnog igrača Pepija Manaskova.

Lino dobro zna kakvu Makedoniju možemo očekivati.

- Danas u rukometu postoje dva sustava. Mi smo u ovom trenutku možda i najbolji u ‘run&gun’ rukometu. Kad nema Abaloa u Francuskoj, onda smo na svijetu najbolji u tranziciji s Čupićem i Štrlekom. A Makedonci su odlični u kontroliranoj igri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram