To je to što me zanima!

Umjesto hvala, sretno, Ivano: 'Nije zbogom, samo vidimo se'

Rukometni svijet ispratio je Ivana Balića u igračku mirovinu. Igrački dio karijere je završio, sad se može posvetiti novom poslu i potrazi za svojim nasljednikom
Vidi originalni članak

Zaista sam uživao, bile su prve riječi Ivana Balića poslije službenog kraja nevjerojatne karijere. A ne postoje riječi koje bi bolje opisale sve što je radio na terenima u cijelom svijetu.

Bilo da se radilo o golovima, asistencijama ili žestokim zagrljajima grdosija poput Didiera Dinarta, Balić je na sve znao odgovoriti osmijehom.

- Sve mi je pozitivno. Sve mi je super - smijao se Balić i poslije odličnog nastupa u posljednjoj utakmici, u kojoj je Wetzlar pobijedio Göppingen 29-24, a on, uz jedan gol, podijelio i novih pet asistencija. 

I baš to govori o igračkoj veličini - u posljednjoj sezoni karijere postao je najbolji asistent najjačeg rukometnog prvenstva na svijetu.

Koliko ga navijači cijene u Njemačkoj, možda najbolje govori aukcija koja još traje. Dres u kojem je Ivano odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu dosegao je cijenu višu od 8000 eura. Nekome taj suvenir očito mnogo znači.

Ivano svoj suvenir nije morao plaćati. Njegov Wetzlar poklonio mu je dres New Jersey Devilsa s brojem 34 i put u New York na utakmicu njegova omiljenog kluba. Uručio mu ga je Jackson Richardson, francuski virtuoz koji je bio Balićev uzor na rukometnom početku.

- Prekrasno iznenađenje, hvala ljudima u klubu i oko kluba što su mi ovo omogućili - rekao je 36-godišnji Splićanin.

No odlazak preko Atlantika bit će mu lakši put nego onaj koji ga očekuje uz hrvatsku reprezentaciju. Genijalnost s terena treba preseliti u ured, na mjesto koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu, a jedan od zadataka bit će mu pronalazak nekog novog Ivana Balića.

- Ovo nije zbogom. Ovo je samo vidimo se - rekao je uz ovacije krcatih tribina. 

Cijeli svijet zahvalio mu je na igrama. Mi mu možemo samo poželjeti da na novoj funkciji bude jednako uspješan kao na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • MarijanPavlović 07.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • strmi007 07.06.2015.

    Najveći ikada,legenda

  • Nemanja4C 07.06.2015.

    najprecjenjenihi igrac u povjesti rukometa. karabatic je doktor za njega, svako SP ili EP je zgazio nasu reprezentaciju i ivana kao da su amateri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare