To je to što me zanima!

Umorni LeBron je promašivao, ali Cleveland je slomio Toronto

Momčad koja u playoffu prođe u idući krug pobjedivši u seriji od sedam utakmica, na startu idućeg kruga pobijedila je u 399 slučajeva, a izgubila svega 122 puta. 400. pobjedu ostvario je noćas Cleveland
Vidi originalni članak

I kad promaši prvih pet šuteva za tricu, pa i četiri slobodna bacanja u nizu... I kad je evidentno umoran od one sedme utakmice s Indianom, LeBron James (26 poena) opet nekako pronađe put do pobjede.

Ovaj put, što je još nevjerojatnije, nije niti jednom vodio u regularnih 48 minuta, ali njegov Cleveland nekako je slomio Toronto u produžetku 113-112.

Već u prvoj četvrtini vidjelo se da LeBronu fali energije i da će teško moći sam pa je Toronto vrlo brzo ubacio u  'petu brzinu' i otišao na dvoznamenkastu prednost. 

LeBron je već u desetoj minuti, potpuno neuobičajeno za njega, sam otišao put klupe da odmori malo. Igru je počeo voditi šeprtljavi Jordan Clarkson i zaostatak je bivao sve veći, a katastrofalno izdanje Kevina Lovea, pod košem je izdominirao Jonas Valančiunas.

U drugom poluvremenu Raptorsi su postali 'bahati' i počeli ostavljati Kylea Korvera samog u lijevom kutu, a to je za jednog od najboljih tricaša lige - zicer. 

Ubacio im je pet trica (od 12 pokušaja), ukupno 19 poena. A i LeBron je zbrojio dva i dva pa počeo tražiti ovaj put odličnog veterana JR Smitha (20 poena, 5/6 za tricu), te probuđenog Tristana Thompsona (14 poena).

Kockice u igri Clevelanda potpuno se složile u zadnjoj četvrtini, a najbolji igrači Raptorsa Lowry i DeRozan upali su u nevjerojatnu rupu - domaćini su promašili u jednom trenutku čak 15 od 16 napada u zadnjoj četvrtini!

U produžetku je Cleveland potpuno slomio nervozne Raptorse, kojima su počeli 'curiti' čak i čisti ziceri pa je tako inače fantastični Valančiunas čak tri puta u zadnjem napadu, svega par sekundi prije kraja, skočio, ulovio loptu i svaki put promašio čisti zicer.

Na kraju pobjeda Clevelanda 113-112 u produžetku i sad su Raptorsi kao prva momčad regularnog dijela na Istoku u velikim problemima. Iduću utakmicu doma jednostavno moraju dobiti.

Warriorsi povećali vodstvo

Golden State Warriors su povećali svoje vodstvo u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije sa 121-116 svladali New Orleans Pelicanse, a Cleveland Cavaliers su poveli sa 1-0 pobijedivši u prvoj utakmici drugog kruga Istočne konferencije Toronto Raptorse nakon produžetka sa 113-112.

Stephen Curry, koji se vratio na teren nakon oporavka od ozljede koljena, zabio je sinoć u 27 minuta igre 28 koševa te je tome pridodao sedam asistencija. Kevin Durant je bio najučinkovitiji kod Warriorsa sa 29 poena, a Draymnond Green je dodao 20 koševa, devet skokova i 12 asistencija. 
 
Kasna serija Warriorsa poklopila se s ponovnim ulaskom Curryja u igru u zadnjih sedam minuta kada su Pelicansi gubili 101-98.

Seriju od 9-0 kojom se Warriorsi odvajaju od Pelicansa započinje Andre Igoudala koji je ukrao loptu i zakucao, no na njemu Rajon Rondo pravi prekršaj pa Igoudala nakon toga pogađa još jedno slobodno bacanje za vodstvo od 104-98.

Tu preuzima Durant koji pogađa dva slobodna bacanja, a zatim i dva šuta za 110-98 nešto više od pet minuta prije kraja. Pelicansi su se najviše približili na 119-113 nakon trice Anthonyja Davisa 35 sekundi prije kraja. 

Serija seli u New Orleans gdje se u petak igra treća utakmica. 

Kod New Orleansa najbolji je bio Davis sa 25 koševa i 15 skokova, Jrue Holiday je dodao 24, a Rondo 22 koša i 12 skokova.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 02.05.2018.

    samo ne opet finale gsw i cleveland

  • wwww 02.05.2018.

    Cavsi su nabili Torontu "kompleks gubitnika" i istina je da je Toronto bio bolji i bliži pobjedi ali kada nemaš sreću onda sav trud pada u vodu i mišljenja sam da će i ova serija ići u 7 utakmicu i bez obzira na pobjedu Cavsa ja dajem Torontu veću šansu 55/45.Gledao sam 1pol.Gsw i NO ondje se igra kao na all stars-u bez ilakvih obrana..

  • Dennyy 02.05.2018.

    LeFloop James

Komentiraj...
Vidi sve komentare