Obavijesti

Sport

Komentari 18

Umorni LeBron je promašivao, ali Cleveland je slomio Toronto

Umorni LeBron je promašivao, ali Cleveland je slomio Toronto
4

Momčad koja u playoffu prođe u idući krug pobjedivši u seriji od sedam utakmica, na startu idućeg kruga pobijedila je u 399 slučajeva, a izgubila svega 122 puta. 400. pobjedu ostvario je noćas Cleveland

VIDEO

I kad promaši prvih pet šuteva za tricu, pa i četiri slobodna bacanja u nizu... I kad je evidentno umoran od one sedme utakmice s Indianom, LeBron James (26 poena) opet nekako pronađe put do pobjede.

Ovaj put, što je još nevjerojatnije, nije niti jednom vodio u regularnih 48 minuta, ali njegov Cleveland nekako je slomio Toronto u produžetku 113-112.

Već u prvoj četvrtini vidjelo se da LeBronu fali energije i da će teško moći sam pa je Toronto vrlo brzo ubacio u  'petu brzinu' i otišao na dvoznamenkastu prednost. 

LeBron je već u desetoj minuti, potpuno neuobičajeno za njega, sam otišao put klupe da odmori malo. Igru je počeo voditi šeprtljavi Jordan Clarkson i zaostatak je bivao sve veći, a katastrofalno izdanje Kevina Lovea, pod košem je izdominirao Jonas Valančiunas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom poluvremenu Raptorsi su postali 'bahati' i počeli ostavljati Kylea Korvera samog u lijevom kutu, a to je za jednog od najboljih tricaša lige - zicer. 

Ubacio im je pet trica (od 12 pokušaja), ukupno 19 poena. A i LeBron je zbrojio dva i dva pa počeo tražiti ovaj put odličnog veterana JR Smitha (20 poena, 5/6 za tricu), te probuđenog Tristana Thompsona (14 poena).

Kockice u igri Clevelanda potpuno se složile u zadnjoj četvrtini, a najbolji igrači Raptorsa Lowry i DeRozan upali su u nevjerojatnu rupu - domaćini su promašili u jednom trenutku čak 15 od 16 napada u zadnjoj četvrtini!

U produžetku je Cleveland potpuno slomio nervozne Raptorse, kojima su počeli 'curiti' čak i čisti ziceri pa je tako inače fantastični Valančiunas čak tri puta u zadnjem napadu, svega par sekundi prije kraja, skočio, ulovio loptu i svaki put promašio čisti zicer.

Na kraju pobjeda Clevelanda 113-112 u produžetku i sad su Raptorsi kao prva momčad regularnog dijela na Istoku u velikim problemima. Iduću utakmicu doma jednostavno moraju dobiti.

Warriorsi povećali vodstvo

Golden State Warriors su povećali svoje vodstvo u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije sa 121-116 svladali New Orleans Pelicanse, a Cleveland Cavaliers su poveli sa 1-0 pobijedivši u prvoj utakmici drugog kruga Istočne konferencije Toronto Raptorse nakon produžetka sa 113-112.

Stephen Curry, koji se vratio na teren nakon oporavka od ozljede koljena, zabio je sinoć u 27 minuta igre 28 koševa te je tome pridodao sedam asistencija. Kevin Durant je bio najučinkovitiji kod Warriorsa sa 29 poena, a Draymnond Green je dodao 20 koševa, devet skokova i 12 asistencija. 
 
Kasna serija Warriorsa poklopila se s ponovnim ulaskom Curryja u igru u zadnjih sedam minuta kada su Pelicansi gubili 101-98.

Seriju od 9-0 kojom se Warriorsi odvajaju od Pelicansa započinje Andre Igoudala koji je ukrao loptu i zakucao, no na njemu Rajon Rondo pravi prekršaj pa Igoudala nakon toga pogađa još jedno slobodno bacanje za vodstvo od 104-98.

Tu preuzima Durant koji pogađa dva slobodna bacanja, a zatim i dva šuta za 110-98 nešto više od pet minuta prije kraja. Pelicansi su se najviše približili na 119-113 nakon trice Anthonyja Davisa 35 sekundi prije kraja. 

Serija seli u New Orleans gdje se u petak igra treća utakmica. 

Kod New Orleansa najbolji je bio Davis sa 25 koševa i 15 skokova, Jrue Holiday je dodao 24, a Rondo 22 koša i 12 skokova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio