To je to što me zanima!

Umro golman Uniteda koji je iz gorućeg aviona iznio suigrače

Iz gorućeg aviona izvukao je svoje suigrače Charltona, Blanchflower i Violleta te Vesnu Lukić, trenera Matta Busbyja trudnu ženu tada jugoslavenskog diplomata i njenu malenu kćer Vesnu...
Vidi originalni članak

U 88. godini života preminuo je bivši golman Manchester Uniteda Harry Gregg. Heroj münchenske tragedije 6. veljače 1958. u kojoj su nastradali nogometaši engleskog nogometnog giganta i nekolicina novinara spasio je upravo u toj nesreći život suigraču.

Iz gorućeg aviona izvukao je svoje suigrače Bobbyja Charltona, Jackie Blanchflower i Dennisa Violleta te Vesnu Lukić, trenera Matta Busbyja, trudnu ženu jugoslavenskog diplomata i njenu malenu kćer Vesnu. 

Nogometaši su nakon utakmice s Crvenom Zvezdom poletjeli, ali zbog lošeg vremena morali ubrzo sletjeti u München. Avion je potom pokušao triput poletjeti i upravo je u nesretnom trećem pokušaju na kraju piste zapeo na nanos snijega, izgubio kontrolu i krilom udario u obližnju kuću.

- Osjetio sam da nešto nije u redu s motorom, bilo je to jasno. Nešto će sigurno poći po zlu. Avion se krenuo odmicati od tla, automatski sam podigao noge na sjedalo ispred sebe, a potom smo se srušili i samo sam čuo nekoga da viče: "Bježi! Avion će eksplodirati!" Mislio sam da sanjam... - ispričao je Gregg nakon izlaska iz bolnice.

Gregg je u svojoj karijeri nastupio 210 puta za United za koji je nastupao od 1957. do 1966. kada je otišao u Stoke u kojemu je igrao još jednu sezonu, a onda se umirovio od nogometa.

Charlton je jedini Unitedov bivši igrač koji je doživio münchesnsku tragediju, a još uvijek je živ. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • plik 17.02.2020.

    88 ?!?! a gle kak ima krasnu jarko-crveno-ljubičastu boju... :))

  • vedii888 17.02.2020.

    Počivao u miru božjem.

  • Livadaa 17.02.2020.

    Ko je sad ovaj lik???

Komentiraj...
Vidi sve komentare