To je to što me zanima!

Umro je veliki Gérard Houllier

Teško mi je, ali bit ću dobro, poslao je poruku prošli tjedan legendarni trener Liverpoola. No nedugo nakon operacije srca i otpusta kući umro je u 74. godini. Francuski nogomet tuguje
Vidi originalni članak

Nakon Michela Hidalga i Roberta Herbina, francuski nogomet ove je godine izgubio još jedno veliko ime. Gérard Houllier preminuo je u ponedjeljak u 74. godini.

Prije samo tri tjedna operirali su mu srčanu aortu u pariškoj bolnici. Otpustili su ga na kućnu njegu u nedjelju i preminuo je idući dan.

- Teško mi je, ali bit ću dobro - posljednja je njegova poruka koju je poslao prošli tjedan, piše L'Equipe.

Imao je disekciju aorte prije utakmice Liverpoola 13. listopada 2001. Spasili su ga brzom reakcijom u nekoliko minuta, a otad je stalno bio pod pojačanim nadzorom liječnika. Nakon posljednjeg posla u Aston Villi 2010/11. zabranili su mu da se bavi nogometom.

Javnosti je najpoznatiji kao trener Liverpoola, kojeg je vodio od 1998. do 2004. Bio je i francuski izbornik 1992.-93., trenirao i PSG, Lens, Lyon. Osvajao je francuska prvenstva i superkup, Kup Uefe i europski superkup, FA kup, engleski liga-kup i superkup, bio prvak Europe s juniorima Francuske... Odlikovali su ga ordenom časti.

Nogomet je izgubio još jednog velikana.

Idi na 24sata