Obavijesti

Sport

Umro je veliki Gérard Houllier

Umro je veliki Gérard Houllier

Teško mi je, ali bit ću dobro, poslao je poruku prošli tjedan legendarni trener Liverpoola. No nedugo nakon operacije srca i otpusta kući umro je u 74. godini. Francuski nogomet tuguje

Nakon Michela Hidalga i Roberta Herbina, francuski nogomet ove je godine izgubio još jedno veliko ime. Gérard Houllier preminuo je u ponedjeljak u 74. godini.

Prije samo tri tjedna operirali su mu srčanu aortu u pariškoj bolnici. Otpustili su ga na kućnu njegu u nedjelju i preminuo je idući dan.

- Teško mi je, ali bit ću dobro - posljednja je njegova poruka koju je poslao prošli tjedan, piše L'Equipe.

Soccer - Barclays Premier League - Aston Villa v Fulham - Villa Park

Imao je disekciju aorte prije utakmice Liverpoola 13. listopada 2001. Spasili su ga brzom reakcijom u nekoliko minuta, a otad je stalno bio pod pojačanim nadzorom liječnika. Nakon posljednjeg posla u Aston Villi 2010/11. zabranili su mu da se bavi nogometom.

Javnosti je najpoznatiji kao trener Liverpoola, kojeg je vodio od 1998. do 2004. Bio je i francuski izbornik 1992.-93., trenirao i PSG, Lens, Lyon. Osvajao je francuska prvenstva i superkup, Kup Uefe i europski superkup, FA kup, engleski liga-kup i superkup, bio prvak Europe s juniorima Francuske... Odlikovali su ga ordenom časti.

Nogomet je izgubio još jednog velikana.