To je to što me zanima!

Huligani u Grčkoj pretukli suca Lamonicu! Završio je u bolnici

Hrvatska je prije 15 godina izgubila od Španjolske u četvrtfinalu EuroBasketa, a sudac Luigi Lamonica bio je jedan od glavnih likova te utakmice. Talijan i dalje sudi, a sada su ga pretukli...
Vidi originalni članak

Luigi Lamonica. Je li vam poznato to ime? Ako je, vjerojatno vam je ostalo u lošem sjećanju. A kako i neće, te 2005. godine na EuroBasketu srušio nam je snove. 

Hrvatska je tada na EP-u u Beogradu igrala četvrtfinale protiv Španjolske, sudačke trojke i srpske publike koja je cijelu utakmicu navijala za Španjolce. Na kraju im se i ispunila želja, 'furija' nas je dobila nakon produžetaka i to na sudački pogon. Lamonica se nikada nije ispričao za suđenje na toj utakmice koje je u nekim trenucima izgledalo komično.

Misija je bila izvršena, Španjolci su poslani u polufinale, ali cijela Europa je tada glasno protestirala protiv Fibe i providnog suđenja koje je bilo teško ne primijetiti. Ali Lamonica se nikada nije ispričao zbog toga.

Od tada je prošlo 15 godina, a Talijan se i dalje aktivno bavi suđenjem. A nakon jedne utakmice doživio je šok. Lamonica je sudio susret Panathinaikosa i Barcelone, grčki mediji javljaju kako su ga huligani napali nakon utakmice.

Lamonica, Damir Javor i Emir Mogulkoc su taksijem putovali do hotela, a u jednom trenutku se pojavio motocikl na kojem su bila dva huligana. Prvo su razbili prozor na automobilu pa nanijeli ozljede navedenim sucima.

Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je pružila pomoć sucima, a onda ih je policija i odvezla do aerodroma. Počinitelji još nisu pronađeni. Pretpostavlja se da je riječ o bijesnim navijačima Panathinaikosa koji je izgubio od Barce 92-81.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • lika hrvatska dika 22.02.2020.

    Felix Brych je moj i Božji!!!

  • Obi-Wan Kenobi 22.02.2020.

    Da je dobro sudio, ne bi pobrao batine

  • Gunersss_ 22.02.2020.

    U toj tekmi je MOZDAAAAA bilo nade za neki veliki rezz ostvarit i da i ta kosarka malo ozivi kod nas,ALI ovaj njonjo nas je hebacki pokrao!! nisam obozavatelj kosarke,rukomet mi je duplo bolji i zanimljiviji ALI ako smo u svemu odlicno,zasto ne i u toj kosarci!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare