To je to što me zanima!

United: Ako Mandžo neće doći, imamo rezervu. Zove se Džeko

Prazninu ostavljenu odlaskom Lukakua i Alexisa u Inter na Old Traffordu će popuniti jednim od dvojice iskusnika iz Serie A, pišu Englezi. Uz našeg Mandžukića kandidat je i Romin BiH-napadač, Edin Džeko
Vidi originalni članak

Sve su glasnija nagađanja o tome kako Manchester United svoju novu 'devetku' traži isključivo u Serie A, a nakon našeg iskusnika Marija Mandžukića (33) u ozbiljnoj kombinaciji za Old Trafford je i BiH-rutiner Edin Džeko (33), pišu Mirror i Sun.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Džeko je ljetos potpisao novi ugovor s Romom, do 2022. godine. Bio je velika želja Antonija Contea i ozbiljno pregovarao s Interom, ali Rimljani su tražili previsoku odštetu pa je ljetna 'trakavica' okončana produženjem ugovora na Olimpicu.

Man United je na prošlom 'mercatu' baš u Inter prodao/posudio Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza, očajnički im treba klasični golgeter, majstor šesnaesterca, a kako u napadu imaju 'dječji vrtić' (Rashford, Martial, Greenwood, James...) traže iskusnu 'devetku' pa su Mandžo i Džeko savršeno uklapaju kao traženi profili napadača.

KRAH BIH Džeko: Sve je gore! Prosinečki: Nešto hitno treba promijeniti...

Džeko je već igrao u Manchesteru, pune četiri sezone bio je u plavom dresu Man Cityja, a prije dvije godine odbio je ponudu Chelseaja za povratkom u Premiership.

Uprava Uniteda vrlo skoro stiže u Rim na pregovore s talijanskim klubom i Džekinim managerom i posve je izgledno da će napad Solskjaerove momčadi od zime predvoditi ili naš Mandžukić ili 'ljiljan' Džeko.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • SportFan 21.11.2019.

    Jadna in kesa

  • Mthesecond 21.11.2019.

    Ako i Dzeko zezne uvijek se mogu okrenuti Petkovicu :))

  • Obi-Wan Kenobi 21.11.2019.

    Kakav Mandžo i Džeko. United lovi tri igrača, a to su: Sancho iz Dortmunda, Maddison iz Leicestera i Haaland iz RB Slazburga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare