To je to što me zanima!

United i Arsenal dobili što su htjeli, Barca na Bayern

Četvrtfinale nogomatne Lige prvaka donijelo nam je dva nešto lakša suparnika za United i Arsenal, a kuglice su spojile londonski Chelsea i Liverpool
Vidi originalni članak

Na izvlačenju parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka u Nyonu nešto lakše suparnike dobila su dva engleska velikana, Manchester United i Arsenal.
Branitelj naslova United u prvoj utakmici na svom će stadionu ugostiti Porto, a Arsenal našeg Eduarda da Silve prvu će utakmicu gostovati kod španjolskog Villarreala, koji se iznenađujuće našao u društvu bogatih europskih velikana.
Portugalski prvak po dobrome pamti Manchester jer je na putu do osvajanja Lige prvaka 2004. pobijedio momčad Alexa Fergusona.
Arsenalova prednost je i to što uzvrat igra u Londonu. Pobjednici ovih dvoboja igrat će međusobno, a prvi domaćin bit će pobjednik dvoboja Manchestera i Porta. Za očekivati je da će gledatelji opet gledati engleski polufinale, u ovom slučaju utakmicu Manchester United - Arsenal.
Na drugoj strani ždrijeba Liverpool i Chelsea nikako ne mogu biti sretni međusobnom utakmicom već u četvrtfinalu. Malu prednost ima Chelsea jer uzvrat igra na svom terenu. No ne smije se zaboraviti da se Benitezova momčad specijalizirala upravo za ovakve utakmice na ispadanje, a posebno za Ligu prvaka. U svakom slučaju ovo će biti najzanimljiviji par cetvrtfinala. Ova dva engleska kluba od 2005. godine igrala su međusobno čak tri puta u polufinalima. Dva puta slavio je Liverpool, a malu osvetu su nogometaši Chelseaja imali prošle sezone pobjedivši u polufinalu. Ove sezone nogometaši Guusa Hiddinka imaju priliku izjednačiti omjer već u četvrtfinalu.
Posljednji par je Barcelona - Bayern. Dvije su to najefikasnije momčadi dosadašnjeg dijela Lige prvaka. Domaćin je u prvom susretu španjolski gigant pa će Bayern, koji je u osmini finala zabio 12 golova Sportingu, tražiti priliku za prolaz u uzvratu na svom terenu. Pobjednici posljednja dva četvrtfinalna para igrat će međusobno u polufinalu. Prva utakmica igra se na stadionu pobjednika dvoboja Barcelona - Bayern.

ČETVRTFINALE (7./8. i 14./15. travanj):
1. VILLARREAL - ARSENAL
2. MANCHESTER UNITED - PORTO
3. LIVERPOOL - CHELSEA
4. BARCELONA - BAYERN

POLUFINALE (28./29. travanj i 5./6. svibanj):
Pobjednik 2. - Pobjednik 1.
Pobjednik 4. - Pobjednik 3.

FINALE (27. svibanj, 20.45) - Rim, Olimpico

Idi na 24sata

Komentari 19

  • user_35034 26.03.2009.

    Manchester United najbolji..nema boljeg...

  • majmun66 21.03.2009.

    Villareal 300 posto prolazi Arsenala.I žao mi je što su Barca i Bayern naletili jedni na druge.Htio sam ih u finalu

  • dumont 666 20.03.2009.

    barca ce do finala po mom mišljenju

Komentiraj...
Vidi sve komentare