To je to što me zanima!

United razbio West Ham, Šime Vrsaljko zabio svoj prvijenac

Jose Mourinho osvetio se Slavenu Biliću za ligaški remi 1-1 i na teren poslao vrlo jak sastav. United je slavio 4-1. Svoj prvi gol u dresu Atletico Madrida zabio je Šime Vrsaljko u visokoj pobjedi 6-1
Vidi originalni članak

Nakon samo tri dana i 1-1 na Old Traffordu u Premiershipu, Manchester United i West Ham odigrali su na istom stadionu i četvrtfinale Liga kupa u kojem je United slavio 4-1. 

Jose Mourinho ozbiljno je shvatio Liga kup i poslao jaku momčad uz pet promjena u odnosu na prvoligašku utakmicu. Nije bilo suspendiranog Paula Pogbe. Inače, Portugalac je zbog isključenja na spomenutoj utakmici kažnjen s 19 tisuća eura i jednom utakmicom suspenzije koju je prigodno odslužio na ovoj utakmici. 

Poveli su 'crveni vragovi' već u drugoj minuti kada je na dodavanje petom Mhitarjana zabio Zlatan Ibrahimović. United je imao veliku priliku i u sedmoj minuti. Ibrahimović je dva puta pucao s 10 metara, ali je golman gostiju Adrian uspio obraniti njegove udarce i spasiti West Ham.

'Čekićari' su izjednačili u 35. minuti. Payet je pucao s ruba šesnaesterca, De Gea loše intervenirao, što je uspio iskoristiti Fletcher, inače dijete Uniteda, koji je zabio za 1-1. 

United je ponovno bio u vodstvu u 49. minuti kada je Martial zabio pod prečku nakon još jedne asistencije Mhitarjana. Martial je u 62. povisio i na 3-1. Ibrahimović je dodao loptu do Valencije na desnoj strani, a on sjajno centrirao po zemlji za Francuza, koji je s nekoliko metara zabio svoj drugi gol. Konačnih 4:1 postavio je Zlatan Ibrahimović koji je zabio u sudačkoj nadoknadi. Lijepo je po lijevoj strani prošao Herrera i dodao nisko pred gol odakle je Ibra s ruba peterca samo poslao loptu u mrežu. 

Slaven Bilić tako nije uspio prekinuti crni niz u kojem West Ham nije slavio kod 'crvenih vragova' od 2007. godine. Inače, West Ham je izgubio dva finala Liga kupa 1966. od WBA te 1981. od Liverpoola, dok je United 4 puta osvajao ovo natjecanje (1992, 2006, 2009. i 2010. godine).

Southampton iznenadio Arsenal

U drugoj današnjoj utakmici Southampton je na Emiratesu iznenadio Arsenal i slavio 2-0 te prošao u polufinale. Igrači Arsenala su držali natpis 'ForcaChape' za poginule u zrakoplovnoj nesreći, a posebno je emotivan bio Gabriel kome su i suze potekle.

Poveli su gosti u 13. minuti kada je precizan bio Clasie, a Bertrand je povisio na 2:0 u 38. minuti nakon odličnog dodavanja Boufala. U nastavku nije bilo promjene rezultata.

Vrsaljko zabio, Atletico utrpao šest

Šime Vrsaljko zabio je prvi pogodak u dresu Atletico Madrida. Njegova je momčad u dvoboju šesnaestine finala Kupa kralja slavila (6-0) kod Guijuela, tako stigla do osmine finala kvalitetnog natjecanja. Atletico Madrid je poveo pogotkom Nigueza s bijele točke u 25. minuti, a u posljednjim sekundama prvoga dijela na 2-0 povisio je Vrsaljko. Hrvatski reprezentativac iskoristio je dijagonalno dodavanje Parteyja, prišuljao se iza leđa domaće obrane, pa odmjerenim volej udarcem pogodio prvi kut...

U nastavku se razigrao Carrasco koji se s dva pogotka (49. i 54 minuta) uništio sve ambicije Guijuela. Tu nije bio kraj nevolja za skromne domaćine, već u 57. minuti Correa je zabio za visokih 5:0. Za konačnih 6:0 u posljednjim je minutama utakmice zabio Nunez. Šime Vrsaljko na desnom je boku odigrao svih 90 minuta...

U drugim utakmicama večernjeg programa bilo je puno neizvjesnije. Cordoba je pogocima Rodrija i Domingueza s 2:0 svladala Malagu, tako dohvatila osminu finala Kupa kralja. Granadaje s minimalnih 1:0 bila bolja od Osasune, Ivan Kelava u tom je ogledu ostao na klupi, a strijelac jedinog pogotka bio je Toral. Do vrijedne pobjede stigla je i Celta Vigo koja je u gostima bila bolja (1:0) od Murcije..

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sve u 16 01.12.2016.

    Vrsaljko je odlican,zahvalan igrac a u skorije vrijeme ce biti vrhunski i medju najboljima na svijetu kad je u pitanju desni bek.Imamo strasno dobru repku i vjerujem da cemo biti sve bolji i bolji.Samo Hrvatska!!!

  • nikluk20 01.12.2016.

    to ti je kad ti vlasnici biraju momčad....

  • strmi007 01.12.2016.

    Hala Madrid

Komentiraj...
Vidi sve komentare