To je to što me zanima!

United slavio u ludoj utakmici, čudesni Ronaldo zabio 800. gol!

Manchester United je u 14. kolu Premier lige slavio protiv Arsenala (3-2), a ta utakmica bit će zapisana u povijesne knjige jer Cristiano Ronaldo je postao jedini nogometaš u povijesti koji je zabio 800 golova u karijeri
Vidi originalni članak

Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka, igrač s najviše golova u dresu reprezentacije, najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava, jedini uz Zlatana Ibrahimovića koji je zabio u svakoj minuti utakmice, pet osvojenih Liga prvaka, pet Zlatnih lopti. Ma tako možemo unedogled. I da. To sve napravio je samo jedan igrač. Nevjerojatni Cristiano Ronaldo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čudesni Portugalac je u 37. godini života, ali njegova glad za uspjesima i golovima je nevjerojatna. Tolika da i u ovoj dobi trpa kao na traci, a u 14. kolu Premier lige u pobjedi protiv Arsenala (3-2) zabio je 800. gol u karijeri! Za taj podvig trebalo mu je 1095 utakmica, a iako Pele tvrdi da je zabio 1283 gola, pripisao je i neke s prijateljskih utakmica pa su nogometni statističari došli su do zaključka kako je karijeru završio s 757 golova. Tako je Ronaldo jedini nogometaš u povijesti koji je prešao tu čudesnu marginu od 800 golova.

Manchester United je u ludoj utakmici pobijedio 'topnike' 3-2 i napokon se vratio na pobjedničke staze nakon krize u koju je klub upao. A započelo je poprilično loše za njih. Arsenal je poveo u 13. minuti i to na neviđen način. Fred je prilikom kornera Arsenala zgazio po nozi svog suigrača Davida de Geu koji je pao na pod. U međuvremenu su gosti nastavili s akcijom, a Smith-Rowe je loptu poslao u praznu mrežu.

Video pogledajte OVDJE

Na prvu nije bilo jasno je li netko od igrača Arsenala faulirao golmana Uniteda, ali nakon pregleda snimke glavni sudac Martin Atkinson opravdano je priznao gol i pokazao na centar. Pomalo čudna situacija, no poprilično jasna. Topnici nisu imali veze s De Geinom ozljedom.

U 44. minuti Bruno Fernandes je izjednačio na 1-1. S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme, a onda je na scenu stupio čudesni Ronaldo. Prvo je u 52. minuti zabio jubilarni 800. gol u karijeri, no dvije minute kasnije Odegaard je poravnao na 2-2. Ipak, u 70. minuti Fred je izborio penal, a precizan je bio nevjerojatni Portugalac koji je opet spasio svoje 'crvene vragove'. Bio mu je to 12. gol u 16 utakmica u svim natjecanjima ove sezone. 

Video svih golova pogledajte OVDJE

Ronaldov nevjerojatan put započeo je prije 18 godina u Sportingu iz Lisabona, no u međuvremenu je postao jedan od najboljih u povijesti. Tome svjedoče i brojni rekordi. 

Igralo se 'va banque', i jedni i drugi su žestoko prijetili. Ipak, United je izdržao pritisak poletnog Arsenala te na kraju osigurao veliku pobjedu koja je igrače napunila samopouzdanjem, ali i približila mjestima koja vode u europska natjecanja.

Solskjaera više nema, a čini se da je njegovim odlaskom nestala i ogromna crna rupa u koju je klub upao. A s ovakvim Ronaldom, United mora ciljati na najviše. 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • FC Sheffield Thursday 03.12.2021.

    kak je sirotan sam pokusaval i pokusaval,skarice ,neke fintice,sam da bi mesiju pokazal kak je nekaj.bas se videlo kak je decec frustriran......messijevim sedamzlatnih  lopti.😂 zeli nekaj a nikak zabit.kad arsenal nije stel brzo izbit loptu,sam je nekaj mahala rukama da pozure.jako frustriran je bil..kaj messi dela od ovog coveka,v penziju a znas da ti se messi i lewa smiju........😂

  • danijel575 03.12.2021.

    Velikan!!!!!!!!!

  • NEPREDVIDLJIV 721 03.12.2021.

    Mjerilo pojma najboljeg igraca se gleda na terenu, ne u tv pravima i na zelenom stolu, samo deri CR7!

Komentiraj...
Vidi sve komentare