To je to što me zanima!

Đurčević: Mora li uvijek i sve oko Dinama biti negativno?

'Mi odemo udesno - ne valja, mi odemo ulijevo - ne valja. Zar nije normalno da najobičniji oblik druženja igrača i navijača bude prenesen kao nešto pozitivno?'
Vidi originalni članak

Prije nego što je riječ preuzeo trener Dinama Ante Čačić, okupljenim novinarima na konferenciji se obratila glasnogovornica kluba Morana Đurčević, koja se osvrnula na negativnu reakciju oko nagradne igre 'navijač-milijunaš' na utakmici Lige prvaka protiv PSG-a.

- Imali smo prije dva dana izlazak igrača Dinama među navijače u grad i cilj je bio napraviti ležernu i spontanu atmosferu, a ne službeni event. I sami ste pisali kako igrači ne izlaze dovoljno u javnost, a onda kada to napravimo se prenese kao "čin očajnika", "spadanje na niske grane" i slično pa tako cijela priča poprimi negativan efekt. Onda se piše o nekakvim tajnim dogovorima "nervozne Uprave i igrača" što nema nikakve veze s istinom, a sve kako bi se iz nečeg pozitivnog napravila negativna priča - rekla je glasnogovornica te se zapitala:

- Gdje je sredina? Mi odemo udesno - ne valja, mi odemo ulijevo - ne valja. Zar nije normalno da najobičniji oblik druženja igrača i navijača bude prenesen kao takav odnosno kao nešto lijepo i pozitivno? Posao medija je iznositi pozitivno i negativno, pisati pohvale i kritike, ali zaista ne vidim što je loše u tome da igrači izađu među navijače i druže se s njima. Mora li uvijek sve u vezi Dinama imati negativan predznak.

Đurčević je prokomentirala nedavno otkazivanje slavljeničke utakmice s NK Grobničanom, čiji su igrači video-snimkom ismijali nogometaše Dinama i njihovu snimku za nagradnu igru 'Milja za pun stadion'.

- Mnogi su naše otkazivanje utakmice komentirali kao bahati čin kluba i slično što zaista nije istina. Zamislite da jedan igrač Dinama, ne cijela ekipa nego samo jedan, napravi nešto slično prema bilo kojem klubu u Hrvatskoj što su igrači Grobničana napravili našem klubu. To bi bio glavni skandal. Zašto za Dinamo uvijek vrijede potpuno drugačija pravila nego za sve ostale? Je li toliko teško nazvati stvari pravim imenom? - rekla je Đurčević i naposljetku dodala:

- Kako je moguće, na koncu i pošteno, boriti se "rukama i nogama" da druženje igrača s navijačima u gradu bude nešto negativno? U tom činu nije bilo nikakve politike, akteri su bili igrači, a ne neki medijima "manje dragi" ljudi iz kluba i ponovno nije bilo dobro.  Mi ćemo i dalje raditi, izlaziti među ljude i "gurati" pozitivu, no teško je isticati lijepu priču kada se svaki put nađe netko tko nas želi "poklopiti".

Idi na 24sata

Komentari 69

  • bbbbb 20.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 4 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kkoprivn 20.10.2012.

    morana ima potpuno pravo, točno je tako kako je rekla. naime neka pišu novinari što žele, ali po nekoj logici stvari ne može, na kraju ispasti da je svaki tekst o dinamu, negativan. mora biti jedan pozitivan na nekih 50 tekstova, ali nije, i zapravo je to najbolji dokaz da se namjerno piše protiv dinama i maminja.

  • sitan1 19.10.2012.

    Da, vidi se ozbiljnost nagradne igre, najprije kazu jedan dobiva milju kuna pa kasnije kazu: e j.biga treba biti pun stadion za milju, kasnije:e da izvlace se desetorica i igraju stolnjaka protiv igraca itd, itd. Samo u ovo drzavi se mjenjaju pravila nagrane igre dok traje. Trebalo bi vidjeti je li to po zakonu o nagradnim igrama ili po Mamicevom zakonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare