Obavijesti

Sport

Komentari 69

Đurčević: Mora li uvijek i sve oko Dinama biti negativno?

Đurčević: Mora li uvijek i sve oko Dinama biti negativno?
1

'Mi odemo udesno - ne valja, mi odemo ulijevo - ne valja. Zar nije normalno da najobičniji oblik druženja igrača i navijača bude prenesen kao nešto pozitivno?'

VIDEO

Prije nego što je riječ preuzeo trener Dinama Ante Čačić, okupljenim novinarima na konferenciji se obratila glasnogovornica kluba Morana Đurčević, koja se osvrnula na negativnu reakciju oko nagradne igre 'navijač-milijunaš' na utakmici Lige prvaka protiv PSG-a.

- Imali smo prije dva dana izlazak igrača Dinama među navijače u grad i cilj je bio napraviti ležernu i spontanu atmosferu, a ne službeni event. I sami ste pisali kako igrači ne izlaze dovoljno u javnost, a onda kada to napravimo se prenese kao "čin očajnika", "spadanje na niske grane" i slično pa tako cijela priča poprimi negativan efekt. Onda se piše o nekakvim tajnim dogovorima "nervozne Uprave i igrača" što nema nikakve veze s istinom, a sve kako bi se iz nečeg pozitivnog napravila negativna priča - rekla je glasnogovornica te se zapitala:

- Gdje je sredina? Mi odemo udesno - ne valja, mi odemo ulijevo - ne valja. Zar nije normalno da najobičniji oblik druženja igrača i navijača bude prenesen kao takav odnosno kao nešto lijepo i pozitivno? Posao medija je iznositi pozitivno i negativno, pisati pohvale i kritike, ali zaista ne vidim što je loše u tome da igrači izađu među navijače i druže se s njima. Mora li uvijek sve u vezi Dinama imati negativan predznak.

Đurčević je prokomentirala nedavno otkazivanje slavljeničke utakmice s NK Grobničanom, čiji su igrači video-snimkom ismijali nogometaše Dinama i njihovu snimku za nagradnu igru 'Milja za pun stadion'.

- Mnogi su naše otkazivanje utakmice komentirali kao bahati čin kluba i slično što zaista nije istina. Zamislite da jedan igrač Dinama, ne cijela ekipa nego samo jedan, napravi nešto slično prema bilo kojem klubu u Hrvatskoj što su igrači Grobničana napravili našem klubu. To bi bio glavni skandal. Zašto za Dinamo uvijek vrijede potpuno drugačija pravila nego za sve ostale? Je li toliko teško nazvati stvari pravim imenom? - rekla je Đurčević i naposljetku dodala:

- Kako je moguće, na koncu i pošteno, boriti se "rukama i nogama" da druženje igrača s navijačima u gradu bude nešto negativno? U tom činu nije bilo nikakve politike, akteri su bili igrači, a ne neki medijima "manje dragi" ljudi iz kluba i ponovno nije bilo dobro.  Mi ćemo i dalje raditi, izlaziti među ljude i "gurati" pozitivu, no teško je isticati lijepu priču kada se svaki put nađe netko tko nas želi "poklopiti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna