To je to što me zanima!

Uredili su zapušteni spomenik kraj mjesta Draženove pogibije

Društvo prijatelja Hajduka iz Münchena zaputilo se do mjesta Denkendorf, gdje se nalazi spomen-obilježje Draženu Petroviću, koji je tamo izgubio život. Napravili su hvale vrijednu akciju
Vidi originalni članak

Društvo prijatelja Hajduka iz Münchena u nedjelju je, povodom njegova skorog rođendana 22. listopada, posjetilo njemački gradić Denkendorf, mjesto u kojem je život 7. lipnja 1993. tragično izgubio legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović.

U blizini mjesta prometne nesreće na autocesti A9, 20-ak kilometara sjeverno od Ingolstadta u saveznoj pokrajini Bavarskoj, nalazi se spomen-obilježje koje je bilo zapušteno. Delegacija DPH uredila ga je i odala počast položivši cvijeće kraj spomenika nikad prežaljenom "košarkaškom Mozartu".

"Ovaj kamen dolazi iz Šibenika u Hrvatskoj, Draženovog rodnog grada, s utvrde Sv. Mihovila", stoji ispisano na hrvatskom i njemačkom jeziku na ploči na kamenu pokraj križa s Draženovom fotografijom.

DPH München izvijestio je pratitelje o ovoj akciji na Facebook-stranici uz poruku:

"Godine prolaze, trag tvoj ostaje, ostaje duboko urezan u košarkaške knjige, ostaje u našim srcima... Rano si otišao od nas, prerano. Ali tvoje ime ostaje zapisano za sva vremena. Danas, dok smo stajali pred križom tvojim, u ušima je odzvanjao zvuk lopte u praznoj dvorani, odzvanjao je zvuk paranja mreže... Mozart i dalje svira! Gore si! Ali i dalje sviraš svoju najljepšu pjesmu koja traje i nikad neće stati sve dok je nas, Kapetane! Sretan ti rođendan ❤".

Idi na 24sata

Komentari 31

  • delboy44 17.10.2017.

    Ovo je samo dokaz da se pacaju gdje ne trebaju. A samo zato da u javnosti stvore bolju sliku o sebi dok u pozadini kroje ogavne stvari. I neznam zasto uvijek moraju isticati hajduk i njegova obiljezja...svi mi znamo da Drazen nije navijao za Hajduk al.oni kao sto.rekoh uporno zele se pacat.gdje ne treba. Tipicni navijaci hajduka.....pricaju o pravdi i postenju a isti ti su sutili o toj istoj pravdi od 45 do 90-e. Al dobro...svaka bena ima svoje veselje.

  • 17.10.2017.

    bravo torca petro je bio odličan igrač

  • SrpskiOrao91 17.10.2017.

    Petrović hahahahah dovoljni govori ko je i sta je

Komentiraj...
Vidi sve komentare