To je to što me zanima!

Urugvajski profesor tjelesnog sudi Hrvatska - Kanada u Katru

Nakon Argentinca Rapallinija, ponovno će Južnoamerikanac dijeliti pravdu "vatrenima" u Katru. Mladi Urugvajac Matonte bit će glavni, a u postavi su Peruanac i dva Argentinca
Vidi originalni članak

Urugvajski sudac Andrés Matonte (34) sudit će utakmicu 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade koja je na rasporedu u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić nakon Maroka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Asistirat će mu sunarodnjaci Nicolás Taran i Martin Soppi, a četvrti sudac je Peruanac Kevin Ortega. Argentinac Mauro Vigliano bit će VAR sudac, a njegov asistent Urugvajac Leodan González. Za VAR zaleđe zadužen je Argentinac Gabriel Chade.

Matonte se bavi suđenjem od 2008., u elitnom razredu urugvajskog nogometa debitirao je 2017., a na Fifinoj listi se nalazi od 2019. Bio je četvrti sudac na utakmici Senegala i Nizozemske (0-2), a Katar je upoznao prošle godine kad je sudio Arapski kup.

KAKAV MOTIVATOR VIDEO Kako je pala Argentina? Pogledajte hit govor: 'Uzmite si mobitele i tražite Messija fotku'

- Najbolji sudac je onaj koji najmanje griješi, ne postoji savršena arbitraža - kazao je Urugvajac za ESPN kada je doznao da će suditi na Mundijalu u Katru.

- Moj način razmišljanja je da sudac ne prestaje učiti do posljednjeg dana, sezona za sezonom uvijek pruža priliku za nove spoznaje - dodao je profesor tjelesnog odgoja.

JAVLJANJE IZ DOHE VIDEO 'Vatreni' odradili trening uoči Kanade, Vlašić trčao sam

Unatoč mladosti, njegovo imenovanje za Svjetsko prvenstvo nije iznenadilo nikoga u Urugvaju jer se već nekoliko godina spominje kao jedan od ponajboljih mlađih južnoameričkih sudaca.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • hahah 26.11.2022.

    Konačno ste se opametili, Katru.

  • Orep 26.11.2022.

    U Kataru.

  • 25.11.2022.

    Jeeeeee... napokon je Katru a ne Kataru 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare