To je to što me zanima!

US Open: Čilić je izgubio u drugom kolu od Nishikorija

Najbolji hrvatski tenisač i 13. igrač svijeta Marin Čilić izgubio je u meču 2. kola US Opena. Bolji je u maratonu pet setova bio Japanac Kei Nishikori
Vidi originalni članak

Četiri sata i 58 minuta trajao je drugi međusobni ogled Marina Čilića i Keia Nishikorija u kojem je više, za svoju premijernu pobjedu, pokazao 147. igrač ATP poretka. Bilo je 5-7, 7-6(6), 3-6, 7-6(3), 6-1. Nishikori ove godine nije igrao mnogo, niti je igrao uspješno. Još se uvijek vraća od ozljede lakta, međutim, to se u meču protiv Čilića nije vidjelo. Kada je trebalo Japanac je bio strpljiviji i vukao je bolje poteze, što se poglavito odnosi na tie-breakove drugog i četvrtog seta u kojima je Nishikori hvatao Čilićeva vodstva. U posljednjoj dionici igre sve je okončano rezultatski uvjerljivo. Hrvatski tenisač je u konačnici osvojio poen više (190-189), ali je previše nudio svom suparniku. Od čak 20 lopti za obrat Nishikori je iskoristio njih šest, od čega tri u petome setu. Također, Nishikori je puno griješio što se vidi iz 77 neprisiljenih pogrešaka, no Čilić je odgovorao s njih još više (93). Imao je i dvanaest dvostrukih servis-pogrešaka uz trinaest as-poena. Postotak prvoga servisa 11. nositelju US Opena iznosio je skromnih 52 posto, pa i ne čudi što je Nishikori bio taj koji je stigao do 3. kola i ogleda s Albertom Montanesom.

US OPEN, 2. KOLO:
Nishikori - Čilić (11) 5-7, 7-6(6), 3-6, 7-6(3), 6-1

Idi na 24sata

Komentari 11

  • chelsea_fan 02.09.2010.

    nećeš bit teniska veličina zato što si tanak u glavi, da ne kažem pičkica

  • chelsea_fan 02.09.2010.

    odoše listić. hvala ti marine, hvala ti, očeš mi ti sad prehranit obitelj koju nemam ? xD

  • HBCRO 02.09.2010.

    Čilić će nakon ovog US Opena jako pasti na ranking listi.Neznam što se sa njim događa,toliko neprisijenih grešakai to u laganim pozicijama.Žao mi je što nitko nije pozornost priado meču Janković-Lučić.Gledao sam meč i Janković(5.na svijetu) koja je jako brza i čita dobro igre protivnica se jedva nosila sa snagom Mirjaninih udaraca i prilično je ovisila o Mirjaninim pogreškama.Lučić treba poboljšati drugi servis-imala je jako puno dvostrukih grešaka ne zato što je drugi servis jako slab nego više jer ga je ponekad pokušavala udariti jednako jako kao prvi.I kod vraćanja servisa je jako nestrpljiva,,želi sve završiti jednim udarcem.Ako poboljša drugi servis i shvati da je dovoljno da ponekad udari loptu sa manje snage bez problema bi se za par tjedana mogla naći među 50!

Komentiraj...
Vidi sve komentare