To je to što me zanima!

Usain Bolt: Mogu srušiti oba rekorda koja držim

Jamajkanski sprinter pun je samopouzdanja na kraju godine koja mu je donijela promociju u svjetskog rekordera na 100, ali i na 200 metara
Vidi originalni članak

Ovoga ljeta u Pekingu je bio nedodirljiv. Toliko da u utrci u kojoj istrči 100 metara za dosad nezamislivih 9.69 seknudi stigne i proslaviti olimpijsko zlato u zadnjih 20-ak metara. Uz dojam da je usput mogao i popiti kavu, toliko je dominantno djelovao.
- Usain Bolt će trčati još i brže. Koliko brže? Pa mislim da je realno očekivati da stotku istrči za 9.58 - rekao je nedavno trener nevjerojatnog Jamajkanca Glen Mills.
I nitko mu više nema pravo reći da govori gluposti. Onako kako Bolt izgleda na stazi nitko nikada u povijesti nije izgledao. I nije pritom bitno trči li stotku ili na 200 metara. I tu je svjetski rekorder, Michael Johnson je prošlost, Usainovih 19.30 sadašnjost.
- Mogu li stotku trčati 9.58? Ako tako kaže moj trener, ja mu vjerujem. Rekao je i da mogu opet rušiti rekord na 200 metara. Zašto ne, zna čovjek što govori - odgovorio je Usain na izjave svoga trenera Millsa.
Osim dvostrukog olimpijskog zlata, Usain Bolt je u 2008. godini dobio i nagrada za najboljeg svjetskog sportaša godine u izboru renomirane talijanske La Gazzette dello Sport.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • majaazdaja 12.01.2009.

    ja mislim da moze...onu stotku je istrco kao da trckara po parku , jos se imao vremena ogledavat sastrane...da je upro jednako kao i ostali trkaci bio bi jos brzi..bas se vidi na snimci da nije dao cijelih 100 posto od sebe

Komentiraj...
Vidi sve komentare