To je to što me zanima!

Usain Bolt sportaš godine u izboru dnevnika L'Equipe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Usain Bolt pobijedio je američkog plivača Michaela Phelpsa u izboru za najboljeg sportaša godine po izboru uglednoga pariškog dnevnika
Vidi originalni članak

Sprinter je uvjerljivo pobijedio s 832 boda. Drugoplasirani Phelps skupio je 694, a trećeplasirani tenisač Rafael Nadal 413 bodova. Slijede najbolji iz automoto sporta (Valentino Rossi i Lewis Hamilton), a nakon njih i tri Francuza: plivač Alain Bernard, relijaš Sebastien Loeb i rukometaš Nikola Karabatic. Na devetom je mjestu jedini nogometaš u Topu 10 – Cristiano Ronaldo. Izbor Bolta ispred Phelpsa objašnjen je tezom da su atletski rekordi, zato jer su rjeđi, značajniji i vredniji od plivačkih. Bolt ga je prvi put na stotki skinuo još krajem svibnja u New Yorku, pobijedivši Tysona Gaya na njegovu terenu s tada novim vremenom svjetskog rekorda (9.72). Na olimpijskim igrama popravio ga je za još tri stotinke značajno usporivši u posljednjih dvadesetak metara. Potom je skinuo teško dosežan rekord Michaela Johnsona na 200 metara (19.32) popravivši ga za dvije stotinke (19.30). Šlag na tortu bilo je optimalno treće zlato sa štafetom 4x100 metara i treći njegov svjetski rekord (37.10).
- Znao sam da talent čuči u meni, no ipak sam se iznenadio – izjavio je Bolt u ekskluzivnom intervjuu za L'Equipe dodavši:
- Želim nastaviti s rekordima. Moj mi trener govori o 9.52 na stotki kao našem konačnom cilju. Ja vjerujem da mogu otrčati stotku ispod 9.60. Drago mi je što to veseli ljubitelje atletike diljem svijeta. Lijepo je imati toliko navijača. U posljednje četiri sezone L'Equipeov je laureat bio Roger Federer. Prije njega tri je puta istu čast imao Michael Schumacher.
REZULTATI:
1. Usain Bolt (JAM) 832, 2. Michael Phelps (SAD) 694, 3. Rafael Nadal (ŠPA) 413, 4. Valentino Rossi (ITA) 203, 5. Lewis Hamilton (VBR) 162, 6. Alain Bernard (FRA) 134, 7. Sébastien Loeb (FRAi) 69, 8. Nikola Karabatic (FRA) 52, 9. Cristiano Ronaldo (POR) 51, Valentina Vezzali (ITA) 51

Idi na 24sata

Komentari 1

  • plavocrni 17.12.2008.

    Lightning Bolt.. Phelpsu svaka čast,8 zlata,al ovaj čovjek je nevjerovatan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare