To je to što me zanima!

Usain Bolt srušio svjetski rekord na 100 metara

Na atletskome mitingu u New Yorku jamajčanski sprinter Usain Bolt srušio je svjetski rekord na 100 metara istrčavši dionicu za 9,72 sekunde
Vidi originalni članak

Iako je atletska sezona na otvorenom počela tek nedavno, a najbolji rezultati dolaze kako se približavaju velika natjecanja (u ovogodišnjem slučaju Olimpijske igre), Jamajčanin Usain Bolt (21) već je ovako rano u godini postao najbrži čovjek na 100 metara u povijesti. Na mitingu u New Yorku istrčao je 9,72, što je dvije stotinke brže od starog rekorda njegova sunarodnjaka Asafe Powella.
Iako je u New Yorku padala kiša, iako je prvi start u utrci bio pogrešan, što stavlja na trkače dodatni pritisak diskvalifikacije u slučaju još jednoga krivog starta, 197 cm visoki Bolt je uz dozvoljeni vjetar u leđa od 1,7 m/s pobijedio svjetskog prvaka Tysona Gaya (9,85) i Darvisa Pattona (10,07).
- Jako sam sretan zbog svjetskog rekorda, ali to je jako varljiv rezultat. Već sutra netko može trčati bolje, pa ja više neću biti prvi i najbolji. Zato su mi Olimpijske igre puno važnije. Kad si tamo prvi, ostaješ prvi pune četiri godine. To jače zvuči od svjetskog rekorda - priznao je Bolt, inače svjetski viceprvak na 200 metara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dalcom 01.06.2008.

    tko zna kolko je dopinga uzeo za ovo ,isto ko i maryon jones

  • dalcom 01.06.2008.

    zamisli,čovjećanstvo će od ovog imati veliku korist

Komentiraj...
Vidi sve komentare