To je to što me zanima!

Ušao kod 1-3, zabio volej s 40 metara pa glavom za pobjedu!

Nevjerojatan, gotovo nestvaran debi imao je Zlatan Ibrahimović za LA Galaxy. Za njega je to bio običan dan na poslu. Ušao je kad je njegova momčad gubila 3-1, a onda je počeo - Zlatan šou...
Vidi originalni članak

Čuo sam da viču 'Želimo Zlatana', pa sam im dao Zlatana, rekao je Zlatan Ibrahimović nakon debija za Los Angeles Galaxy u kojem je napravio nešto što samo on može. 

 

Prilagodba? Ma možete takvu riječ do sutra tražiti u Zlatanovu rječniku, nećete je pronaći. Nakon samo jednog treninga, Ibrahimović je debitirao i - dominirao. Nisu Šveđani bezveze stavili riječ 'zlataner' u rječnik, a ona znači upravo - dominacija.

VIDEO Zlata(n) vrijedan: U kojem god dresu igrao, zabit će eurogol...

Ušao je u igru u 71. minuti, Los Angeles Galaxy gubio je 3-1 od Los Angeles FC-a, a onda je krenuo Ibra šou. Prvo golčina s gotovo 40 metara, volejem preko golmana, a potom gol glavom u sudačkoj nadoknadi za pobjedu 4-3. 

- To sam ja. Uvijek zabijem u prvoj utakmici za novi klub - rekao je Ibrahimović, koji je to radio u Malmöu, Juventusu, Interu, Barceloni, Paris Saint-Germainu i Manchester Unitedu iz kojeg je stigao u MLS, a s njim je stigao i spektakl.

 

Onih 27.068 sretnika gledalo je holivudski debi Zlatana Ibrahimovića na Stubhub Centru u Californiji, ali za Ibru je to bio običan dan na poslu.

Onakav gol iz voleja s gotovo 40 metara rijetko se viđa.

- Pogodio sam i ušla je. Nisam znao koliko imam snage pa sam odlučio potegnuti. Dobro je ispalo. Što sam prvo pomislio nakon gola? Da mi je koljeno ok, to je bitno  - objasnio je Ibrahimović majstoriju kojom je smanjio prednost gradskog rivala.

 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • profi19 02.04.2018.

    Jos uvjek bi bolji ud Lukaku... Manchaster je lud sto ga nije zadrzo

  • ivek_988 01.04.2018.

    Samo je jedan Zlatan!

  • Gunersss_ 01.04.2018.

    GOLMAN je super!!! Trebao je izaci na sredinu terena!

Komentiraj...
Vidi sve komentare