To je to što me zanima!

Ludilo! 'The Big Ragu' ušao je s klupe, zabio 31 i donio naslov

Donte DiVincenzo zatrpao je koš Michigana i donio drugi naslov prvaka u sveučilišnoj košarci u zadnje tri godine Villanovi. Igralo se pred 67.831 gledateljem u Alamodomeu u San Antoniju
Vidi originalni članak

Sveučilište Villanova, inače smješteno u predgrađu Philadelphije, slavi svoje Wildcatse! Potpuno zasluženo postali su NCAA prvaci pobijedivši Michigan Wolverinse 79-62 u velikom finalu. Ovo im je treći naslov, a donio im ga je - igrač s klupe!

Naime, zvijezda večeri i najbolji igrač Final Foura Donte DiVincenzo ušao je u igru kao šesti čovjek pri vodstvu Michigana 21-14 i pokrenuo ludu seriju 22-7 kojom je Villanova već do poluvremena otišla na plus devet. Zabio je 18 koševa u desetak minuta igre uz nevjerojatan šut od 70 posto. Do kraja je Michiganov koš zatrpao s 31 košem, pet trica! Kod Michigana najbolji je bio Muhammad-Ali Abdur-Rahkman s 23 koša. 

DiVincenzo, taj 21-godišnjak talijanskog porijekla, kojeg suigrači od milja zovu 'The Big Ragu', prije dvije godine je zbog teške ozljede, loma noge propustio veliko finale u kojem je Villanova također slavila. Ovaj put bio je nezaustavljiv i donio drugi naslov u zadnje tri godine najboljoj napadačkoj momčadi sveučilišne košarke i njihovu treneru Jayu Wrightu, koji je već 17 sezona na klupi Wildcatsa.

Villanova je cijelo vrijeme igrala "small ball", varijantu u kojoj kompletna petorka može pogoditi izvana i putem do naslova srušili su rekord po broju trica jedne momčadi sveučilišne košarke u sezoni. A DiVincenzo je čak i - lijepio "banane"!

- Mi ovdje govorimo o Golden State Warriorsima sveučilišne košarke - rekao je uoči finala Michiganov trener John Beilein.

I nažalost po svoju momčad - bio je pravu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ljubo Ćesić Rojs 03.04.2018.

    Philla rastura! Prvo Eaglesi,sada Villanova i sad čekamo 76erse :D

  • Zdravko i Gospa iz Međugorja 03.04.2018.

    ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • Rokov_No1_Fan 03.04.2018.

    Lakša pobjeda nego šta sam očekivao, Big Ragu je pokazao da je veliko ime za budućnost košarke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare