To je to što me zanima!

USKOK će nastaviti ispitivanje Pralije: Sumnjiv susret 3. kola

Bivši sportski direktor Splita Nenad Pralija (41) u četvrtak se u pratnji policije pojavio pred Županijskim sudom u Zagrebu. Čeka hoće li se braniti iz pritvora ili sa slobode
Vidi originalni članak

Nakon noći provedene u pritvoru USKOK će nastaviti s ispitivanjem bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i sportskog direktora RNK Split Nenada Pralije (41). Tada će USKOK odlučiti hoće li za njega tražiti jednomjesečni istražni pritvor ili će ga pustiti da se brani sa slobode. 

Odluka bi trebala biti poznata nakon odluke Županijskog suda u kojem se Pralija pojavio u četvrtak u poslijepodnevnim satima u pratnji policije.

Pralija je uhićen u srijedu ujutro zajedno s tajnikom kluba Špirom Barbarićem te knjigovotkinjom Snježanom Blažević. Sumnjiči ih se za davanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. 

Praliju brani Ljubo Pavasović Visković, inače član Nadzornog odbora Hajduka.  Nakon što je Pralija dao iskaz njegov odvjetnik rekao je okupljenim novinarima:

Praliju terete za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju isključivo vezano uz RNK Split i za davanje mita. Djela koja mu se stavljaju na teret datiraju od 2007. godine.

I dok su Nenad Pralija i Snježana Blažević iznijeli svoju obranu, prema nekim izvorima Špiro Barbarić branio se šutnjom. Odvjetnik Snježane Blažević rekao je kako će se njegova klijentica u nastavku istrage braniti sa slobode.

Pralija je navodno "pao" nakon što je o njegovim ilegalnim aktivnostima progovorio nedavno uhićen bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer. 

Večernji list piše da je namještena utakmica 3. kola između Karlovca i Splita odigrana 7. kolovoza 2011. godine, a završila je 3-1 pobjedom Splita. Izvještaji s te utakmice govore o sumnjivoj nezainteresiranosti karlovačke obrane. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • kemo 05.01.2012.

    Uhitili čovjeka za jednu namještenu utakmicu,a gdje su kreatori cijelog prvenstva?

  • objektiva40 05.01.2012.

    neki klubovi će uskoro doživit sudbinu kamen ingrada i mladosti 127 iz suhopolja....

  • paminjo 05.01.2012.

    dajte o ovome, nekako mi je zanimljivije.. :)) http://www.zagrebancija.com/hr-sport/mamic-lagao-u-nu2--nije-lovio-ubojicu-nego-bjezao_315646

Komentiraj...
Vidi sve komentare