To je to što me zanima!

Uspjeh hrvatske gimnastike: Ana Đerek (17) osigurala OI

Najbolja hrvatska gimnastičarka na kvalifikacijskom turniru u Riju skupila je 50,974 boda, odlično je odradila svoje dvije najjače sprave, preskok (13,933) i parter (13,575)
Vidi originalni članak

Hrvatska će i treće Olimpijske igre za redom imati i žensku predstavnicu na gimnastičkom turniru. Nakon što je to Filip Ude uspio u subotu, dan kasnije pridružila mu se i 17-godišnja Splićanka Ana Đerek

Najbolja hrvatska gimnastičarka na kvalifikacijskom turniru u Riju skupila je 50,974 boda, odlično je odradila svoje dvije najjače sprave, preskok (13,933) i parter (13,575), korektno dvovisinske ruče (10,533) i gredu (12,933) i bilo je dovoljno za povratak u Brazil u kolovozu.

- Teža bitka je slađa pobjedama - rekla je sjajna Splićanka.

Ana je tako nastavila veliki niz svog kluba GK Marjan koji i na trećim Igrama za redom ima svoju predstavnicu. U Pekingu i Londonu imali su Tinu Erceg, a sada je isto uspjela i djevojka kojoj je Tina uvijek bila veliki uzor.

- Hvala svima na potpori. Odradila sam što sam trebala - skromno je poručila Ana. 

Njezini kolege iz kluba iza sebe imaju neprospavanu noć u kojoj su nestrpljivo čekali konačne rezultate iz Rija. Već danas ujutro dvoranom se orila samba. Splićani su se počeli zagrijavati za veliki doček svoje nove olimpijke.

Brazil, Njemačka, Belgija i Francuska uzeli su posljednje četiri ekipne ulaznice za Rio de Janeiro. Djevojke ovih zemalja pridružile su se tako SAD-u, Rusiji, Velikoj Britaniji, Kini, Italiji, Japanu, Kanadi i Nizozemskoj koji su to uspjeli i bez kvalifikacija.

Više od 30 djevojaka to je uspjelo u nedjelju, a među njima odskače 40-godišnja Uzbekistanka Oksana Ćusovitina koja će srušiti gimnastički rekord sa svojim sedmim nastupom na OI.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zlurad 18.04.2016.

    Bravo Ana! Ponos Hrvatske!

  • Hooligan 18.04.2016.

    Bravo Ana... Naš ponos!

  • marban 18.04.2016.

    Bravo Ana

Komentiraj...
Vidi sve komentare