To je to što me zanima!

Uspjeh karijere Petre Martić: Prvi put u četvrtfinalu RG-a!

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana. Ako se sve poklopi, mogla bi igrati i svoje prvo finale Roland Garrosa
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale grand slam turnira Roland Garros svladavši Estonku Kaiju Kanepi (WTA 88.) s 5-7, 6-2, 6-4 nakon dva sata i 14 minuta igre. 

Martić se po prvi puta u karijeri plasirala u četvrtfinale Garrosa, a pokazala je i veliku mentalnu snagu jer je nadoknadila zaostatak 5-7, 0-2.

Prvi set je Martić izgubila iako je prva napravila "break" kod 2-2, no žilava Estonka je odmah vratila izgubljeni servis, a u 12. igri iskoristila slabije serviranje Petre i uzela prvi set sa 7-5.

Kanepi je i u drugi krenula s vodstvom od 2-0, no na svu sreću 28-godišnja Dućanka je ipak pronašala svoju igru i nanizala šest gemova zaredom za poravnanje u setovima.

Kanepi je bolje ušla i u odlučujući set, povela je opet s 2-0, no Petra se ponovno vraća iz zaostatka, vodi s 3-2, ali opet gubi svoj servis. U sedmom gemu Martić propušta tri lopte za obrat, ali je zato uspjela u devetoj igri doći do novog "breaka" i šanse da svojim servisom završi meč. Servirajući za meč Petra je realizirala prvu meč-loptu i došla do četvrtfinala. 

Bio je to prvi susret Martić i Kanepi. 

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • 02.06.2019.

    Vi već vidite Martić u polufinalu, a po svemu formi i igri ove godine Vondrousova je favoritu tom meču. Ako Martić ne smanji broj neprisiljenih pogrešaka nema nikakve šanse u četvrtfinalu.

  • tomislavk59 02.06.2019.

    U koliko sati se igraju polufinala RG? Dal u petak iduci iza 14 sati za musku konkurenciju, a za zensku u cetvrtak isto iza 14 sati ili?

  • Zeko, hop! 02.06.2019.

    Mislim da treba uložiti nešto na ovu Čehinju iako je izgubila od Petre prije mjesec dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare