To je to što me zanima!

Utakmica prkosa: 90.000 ljudi pjevalo Marseljezu u Londonu

Unatoč dvjema otkazanim utakmicama tijekom utorka, Englezi i Francuzi igrali su na Wembleyu. Marseljezu su pjevali i engleski navijači, a Englezi su dobili 2-0...
Vidi originalni članak

Engleski policajci okružili su Wembley koji je svijetlio u francuskim bojama, iznad stadiona nadlijetali su vojni helikopteri, a 90.000 navijača pjevalo je Marseljezu. Na terenu su igrači Engleske i Francuske minutu prije početka prijateljske utakmice zagrljeni odali počast žrtvama pokolja u Parizu.

Engleska i Francuska odigrali su prijateljsku utakmicu u Londonu samo četiri dana nakon terorističkih napada na francusku prijestolnicu. Engleska je slavila 2-0.

- Ova utakmica je naša dužnost. Ovo je za francuski narod više od nogometa - rekao je uoči susreta izbornik "tricolora" Didier Deschamps.

Engleska je povela u 39. minuti utakmice preko Dele Allija. Wayne Rooney je nakon tri minute u drugom dijelu zabio za 2-0 u utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu.

Otkazali dvije utakmice

Strah od terorizma bio je glavni uzrok otkazivanja dvije prijateljske utakmice tijekom dana. Španjolska i Belgija trebali su igrati u 20,45 sati, ali susret je otkazan nakon što je u blizini stadiona viđen Salah Abeslam , osumnjičen za krvave napade u Parizu.

Njemačka je trebala igrati protiv Nizozemske u Hannoveru, ali nakon sumnjivog predmeta na stadionu i dojave o mogućem terorističkom napadu policija je evakuirala navijače i sat i pol prije početka otkazala susret.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • kemičarka 18.11.2015.

    jako emotivno!

  • pdv 18.11.2015.

    a o vi francuzi imaju 10 crnčića koji ni neznaju himnu a i bar 5 njih je muslimana

  • Mislilac 18.11.2015.

    To su velike i ponosne nacije a nisu mali i jalni narodi tako da ne znaju podijelit žal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare