To je to što me zanima!

Uz Rundekove stihove Boysi su se prisjetili Stuttgarta iz 1988.

Dok su igrači Atalante nakon izlaska na teren Maksimira gledali prema zapadnoj tribini, svi su nogometaši Dinama, a posebno kapetan Ademi, gledali prema sjeveru gdje su Boysi pripremili spektakularnu koreografiju
Vidi originalni članak

Čuvali su je u tajnosti tjednima. Što u današnje vrijeme, kad informacije mogu procuriti svim kanalima, nije lako. I na kraju je ta koreografija Bad Blue Boysa bio sjajna. Ali i ostavila dosta upitnika: Što to znači?

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pet minuta prije početka utakmice Dinama i Atalante na sjeveru se razvio veliki crtež, uz natpis “Postoji mjesto gdje mogao bih stati, visoko dignuti ruke i pjevati našu pjesmu”. Stih iz pjesme Darka Rundeka. A taj je crtež preslika fotografije s utakmice Dinama i Stuttgarta iz 1988. godine. Naime, među Boysima ta je fotografija legendarna, i to iz prve Dinamove europske sezone otkako su BBB osnovani. Navijačka grupa živa je od 1986., a te 1988. Dinamo je u Kupu Uefe izbacio Besiktas, pa u 2. kolu ispao od Stuttgarta.

Nijemci su, predvođeni Jürgenom Klinsmannom, pobijedili u Maksimiru, ali unatoč poraza, ta utakmica ima posebno značenje u povijesti Boysa. I uz lijepu koreografiju, navijanje je ostalo zapaženo: 90 minuta orila se pjesma, navijanje, podrška..., tek je nekoliko baklji pokvarilo dojam.

- Navijači su bili fenomenalni, u takvom je ambijentu uvijek lakše igrati - govorili su uglas igrači.

I bit će tako, i protiv Šahtara i Cityja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 20.09.2019.

    taj je stuttgart bio super jak. izgubili su finale od napolija s maradonom i carecom

  • Neohumanist 19.09.2019.

    Pišete gluposti. Rundekov stih glasi "NE postoji mjesto gdje mogli bi stati, visoko dignuti ruke".

  • gosponR 19.09.2019.

    Nije Stuttgart nego Atalanta doma 1991.

Komentiraj...
Vidi sve komentare