Sport

Komentari 22

Uz Rundekove stihove Boysi su se prisjetili Stuttgarta iz 1988.

Uz Rundekove stihove Boysi su se prisjetili Stuttgarta iz 1988.

Dok su igrači Atalante nakon izlaska na teren Maksimira gledali prema zapadnoj tribini, svi su nogometaši Dinama, a posebno kapetan Ademi, gledali prema sjeveru gdje su Boysi pripremili spektakularnu koreografiju

Čuvali su je u tajnosti tjednima. Što u današnje vrijeme, kad informacije mogu procuriti svim kanalima, nije lako. I na kraju je ta koreografija Bad Blue Boysa bio sjajna. Ali i ostavila dosta upitnika: Što to znači?

POGLEDAJTE VIDEO

Pet minuta prije početka utakmice Dinama i Atalante na sjeveru se razvio veliki crtež, uz natpis “Postoji mjesto gdje mogao bih stati, visoko dignuti ruke i pjevati našu pjesmu”. Stih iz pjesme Darka Rundeka. A taj je crtež preslika fotografije s utakmice Dinama i Stuttgarta iz 1988. godine. Naime, među Boysima ta je fotografija legendarna, i to iz prve Dinamove europske sezone otkako su BBB osnovani. Navijačka grupa živa je od 1986., a te 1988. Dinamo je u Kupu Uefe izbacio Besiktas, pa u 2. kolu ispao od Stuttgarta.

Nijemci su, predvođeni Jürgenom Klinsmannom, pobijedili u Maksimiru, ali unatoč poraza, ta utakmica ima posebno značenje u povijesti Boysa. I uz lijepu koreografiju, navijanje je ostalo zapaženo: 90 minuta orila se pjesma, navijanje, podrška..., tek je nekoliko baklji pokvarilo dojam.

- Navijači su bili fenomenalni, u takvom je ambijentu uvijek lakše igrati - govorili su uglas igrači.

I bit će tako, i protiv Šahtara i Cityja.

Najčitaniji članci