To je to što me zanima!

Mandžukićev 'killerski' gol iz penala, Arsenal šokirao City

Iako se u mreži Granade očekivalo puno više golova, Atlético joj je zabio "samo" dva, a jedan od njih bio je djelo Mandžukića. Arsenal je na Etihadu iznenadio City
Vidi originalni članak

Trebao je to biti tek malo jači pucački trening Atlética između okršaja u Kupu kralja protiv Reala i Barcelone, no nije se ta tvrdnja pokazala sasvim točnom. Čak ni nakon što je Diego Simeone od prve minute protiv Granade postavio Marija Mandžukića i Fernanda Torresa .

Istina, Atlético je pobijedio prilično komotno (2-0), no gost je bio taj koji je dominirao sve do vodećeg gola "rojiblancosa". Abdoul Sissoko povukao je Diega Godína u šesnaestercu Granade, a sudac pokazao na penal. Kao i protiv Reala, Mandžo je zabio i Granadi te tako došao do osmog prvenstvenog gola u sezoni. Krasno je hrvatski reprezentativac izveo penal, pogodio je same "rašlje" .

U nastavku utakmice španjolski je prvak rutinski čuvao vodstvo, a Mandžo je u 51. minuti  nakon zanimljivog hrvanja s Yusteom ostao ležati na travi, no ubrzo se pridigao. Nakon što je Mandžukić izašao iz igre u 83. minuti, njegova je zamjena riješila utakmicu. Raúl García zabio je za 2-0 pet minuta nakon što je dobio priliku. Atlético je tako ostao za vratom Barceloni koja od 19 sati igra protiv Deportiva.

U isto vrijeme u Engleskoj se igrao veliki derbi između Manchester Cityja i Arsenala na Etihadu u kojem je Arsenal dohvatio prijeko potrebne bodove za povratak na pozicije koje jamče (kvalifikacije za) Ligu prvaka.

U vodstvo je "topnike" doveo Santi Cazorla u 24. minuti iz penala nakon što je Kompany oborio Oliviera Girouda . City je u nastavku stiskao i imao nekoliko (polu)prilika za izjednačenje koje nije iskoristio, a utakmicu je riješio baš francuski napadač Giroud u 67. minuti, poslije slobodnjaka strijelca prvog gola Cazorle. Na ljestvici je sada Arsenal peti s 39 bodova, osam manje od Cityja koji za vodećim Chelseajem zaostaje pet bodova.

Detaljniju statistiku utakmica pogledajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 159

  • lolito 20.01.2015.

    ne igraju kosarku da bi ono bio penal..malo netegnuto..takvih faulova tijelom i zguravanja u toku utakmice mali milion...

  • shevchenko 19.01.2015.

    nije oborio giroud-a nego Monreal-a omg pocnite sport pratiti

  • Furioso244 19.01.2015.

    Da je to bio Crystal Palace, Hull, Swansea, bih kužio ovo "šokirao", ali za Arsenal to ne možete napisati! NE MOŽETE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare