To je to što me zanima!

Hajduk se namučio u Šibeniku! Spasila ih golčina Fomitschowa

BLIJEDO IZDANJE Splićani su golčinom iz slobodnjaka Nijemca Andrea Fomitschowa (32') stigli do četvrtfinala Kupa preko Šibenika. Poslije 30. minute imali su i igrača više, no njihova predstava bila je za zaborav
Vidi originalni članak

Hajduk je novi četvrtfinalist Kupa! Na Šubićevcu su slomili Šibenik 1-0 teškom mukom, prolazak im je donio Nijemac Andre Fomitschow prekrasnim golom iz slobodnjaka u 32. minuti. 

POČETNI SASTAVI:

ŠIBENIK: Žitnjak, Pecolaj, Šare, Fuštin, Celić, Roca, Aliyju, Vukorepa, Musa, Brekalo, Alispahić

HAJDUK: Letica; Ismajili, Nižić, Lopez, Fomitschow; Radošević, Kožulj, Hamza; Šehić, Erceg, Almeida

Otvoren početak utakmice donio je aktivan nogomet s obje strane i prve prijetnje Alispahića s jedne, odnosno Hamze s druge strane. Sigurna su bila i oba golmana, a u 24. su domaći tražili penal nakon što je Fomitschow povukao Celića na rubu kaznenog prostora Hajduk.

Sudac Fran Jović ostao je nijem, no zato u 30. minuti posve šokira domaće.

Šibenikov Perica Šare neoprezno je faulirao Edina Šehića i Fran Jović odmah ga je isključio! Previsoko podignuta noga prema tijelu Hajdukovog igrača preskupo je plaćena, tim više jer je iz slobodnjaka iz tog faula s nekih 25 metara Fomitschow utrpao golčinu.

Pogodio je sam lijevi kut Borne Žitnjaka koji je tom prilikom ostao skroz nemoćan.

Za Hajduk je problem ozljeda kapetana Zorana Nižića koji je u 37. minuti izašao van poslije nezgodnog duela s Markom Brekalom. Umjesto njega ušao je Fran Tudor, a Ismajili je zaigrao na stoperu. Kapetan je postao Josip Radošević.

U drugom poluvremenu od igre nismo vidjeli previše. Čak je i Šibenik imao veću inicijativu, no Hajduk je rutinski kontrolirao situaciju. U 62. minuti Torcida je bakljadom nakratko prekinula utakmicu da bi dvije minute poslije Jović isključio i trenera domaćih Borimira Perkovića.  

Dodajmo još informaciju kako je Hajduk danas imao četiri kapetana. Poslije izlaska Nižića, Radošević je preuzeo traku. Onda je on izašao, pa je vrpcu preuzeo Erceg, a kad je Ante napustio travnjak, kapetan je postao Savvas.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • busdoznalud 26.10.2017.

    pisipropalo, i ja sam hajdukovac ali ne jedan od vas jednostavnijih koji su prihvatili prozirna i jeftina objašnjenja i demagogije onih koji bi htjeli biti veći katolici od pape. prestani glumiti đavoljeg odvjetnika i konačno progledaj. nije hajduk jedini klub koji "plače zbog hnsa, sudaca i mamića." zapravo, svi klubovi hnla "plaču" zbog rečenih ("čast" izuzecima poput lokomotive tj dinama2 - čudno i iznenađujuće zar ne).

  • Exterminator 26.10.2017.

    Prčija ne može dalje od četvrtfinala ,, i ovo im je bilo poklonjeno ...tako sam barem čuo da hajduk ovo mora dobiti makar izmislili neki penal ili igrali sa igračem više ...zato su i dobili po zubima od domačih navijača koji su znali da će izgubit utakmicu

  • razumni...not 26.10.2017.

    Usporedio bi ih sa istočnim susjedima.....ali opet neću vrijeđati susjede

Komentiraj...
Vidi sve komentare